Tarih: 22.11.2023 20:38

CHP İZMİR'DEN TUNÇ SOYER'E DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde, Atatürk’ten alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin’i eleştirdiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri açılan soruşturma sonrası Tunç Soyer'i ziyaret ederek destek açıklamasında bulundular. 


İl Başkanı Aslanoğlu ve il yöneticileri Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Aslanoğlu, Başkan Soyer’in sonuna kadar yanında olduklarını belirterek Nutuk’un ilk sayfasında yer alan ilgili satırları okudu, bu soruşturmanın aslında siyasi iktidar tarafından Atatürk ile ilgili bir hesaplaşma çabası olduğunu dile getirdi. Tunç Soyer de sözlerinin arkasında olduğunu ve bu soruşturmanın aslında Atatürk’ün sorgulanması anlamına geldiğini ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi. 

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise  söz konusu soruşturmanın Atatürk’ü sorgulamak anlamına geldiğini dile getirerek halkın buna izin vermeyeceğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —