CHP'li Bakan'dan çagri: "Depremde yikilan Riza Bey Apartmani park olsun!”

Izmir'in Seferihisar ilçesi açiklarinda 30 Ekim 2020 günü meydana gelen 6,8 siddetindeki depremde 117 yurttas yasamini yitirdi, bin 34 yurttas yaralandi. Yikilan Riza Bey Apartmani'nda günler süren arama kurtarma çalismalarinin sonunda 19 kisi sag

Yerel 12.02.2021 16:26:12 0
CHP

“Riza Bey Apartmani park olsun inisiyatifi” geçtigimiz hafta milletvekillerine bir mektup gönderdi, yikilan binanin yerine bina yapilmamasi ve buranin park olmasi yönündeki taleplerini ilettiler.

Mektupta, “Kentlerin hafizalari parklari, bahçeleri, yesil alanlari ve meydanlarinda yasar. Izmir’in deprem hafizasi da simge haline gelen Riza Bey Apartmani’dir. Deprem bilinci ile hareket ederek Izmir depreminin simgesi haline gelmis Riza Bey Apartmani’nin enkaz alanini, gelecek nesillere depremi unutmamalari için deprem meydani ve çocuk parki olarak birakalim. Yikilan Riza Bey Apartmani’nin bulundugu alanda, hiçbir hak sahibi magdur edilmeden, kamu yarari gözetilerek imar degisikligi, kamulastirma, proje degisikligi gibi islemlerle çocuk parki yapilmasini talep ediyoruz” denildi.

CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, ‘Riza Bey Apartmani park olsun inisiyatifi’nin talebini Meclis gündemine tasidi.

‘Orada bir beton yigininin yükselmesi aciya aci katacak…’

CHP’li Bakan, “Depremde yakinini kaybetmek ne demek çok iyi anliyorum. Ben de yasadim, biliyorum. Riza Bey Apartmani’nda yakinlarini kaybedenlerin Meclise gönderdikleri mektubu okudugumda, hissettikleri her seyi ben de kalbimde hissettim. Talepleri benim de talebim… Riza Bey Apartmani’nin bulundugu yere bir park yapilmasi hatta parkin içine de depremde hayatini kaybedenlerin anisina bir anit yapilmasi gerçekten içten ve dogru bir karar olur. Yikilan binanin yerine yeni bir bina yapilmasi yasamini yitirenlerin ailelerine daha fazla aci verecek, orada bir beton yigininin yükselmesi aciya aci katacak… Ama oraya yapilacak bir çocuk parki, dikilecek agaçlar, yeserecek çiçekler her seyiyle Riza Bey Apartmani’nda yasamini yitirenlerin anisini yasatacak, geride kalan sevdiklerinin acisina bir nebze merhem olacak. Kent hafizasina da bir kazanim olacak. Bu konuda Çevre ve Sehircilik Bakani sayin Murat Kurum’dan hassasiyet bekliyoruz. Gelin hep beraber hak sahiplerini magdur etmeden Riza Bey Apartmani’ni park yapalim” diye konustu.

CHP’li Murat Bakan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’a sordu:

Kamu yarari gözetilmek suretiyle, hiçbir hak sahibi magdur edilmeden yikilan Riza Bey Apartmani’nin yerine bir çocuk parki yapilarak, buranin depremde yasamini yitiren yurttaslarimizin anisini yasatan bir hafiza alani olarak kalmasi talebi Bakanliginiz tarafindan nasil degerlendirilmektedir?



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °