CHP'li Beko: Makine Kimya milli varligimizdir, özellestirilemez!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Milletvekili Kani Beko, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) anonim sirkete dönüstürülerek özellestirilme yolunun açilmasina tepki göstererek "Tank Palet'e, Telekom'a, PTT'ye yapilan gibi, bir

Siyaset 26.06.2021 11:58:39 0
CHP

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) yeniden yapilandirilarak kamu yerine özel hukuk hükümlerine tabii olmasi teklifinin Meclis’e getirilmesine Kirikkale halkinin tepki gösterdigini belirten Beko, bu adimin bu bölgede yasayan ve MKE’de çalisan yüzlerce isçinin hakkini gasp edecegini vurguladi. Bu teklifi Meclis’ten geçirecek olan AKP iktidarina sert sözlerle karsi çikan CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, “Saray ve AKP iktidari durmak bilmiyor; her seyi, Cumhuriyetin kurdugu bütün fabrikalari yok pahasina satiyorlar!” dedi.

Makine Kimya Fabrikalarinin, Kirikkale ile özdeslesmis fabrikalar oldugunu vurgulayan Beko, “Ülkeyi yönetmekten aciz sahsin yönetimi, hem siyasi hem ekonomik olarak çökmekte ve Saray kendisini kurtarmak için de ülkede ne var ne yoksa satisa çikarma derdine düsmüstür. Daha önce de vurguladigimiz üzere, iktidarin bugüne kadar attigi adimlar; Türkiye-Katar isbirligi anlasmalari, Varlik Fonu'nun Sayistay denetimi disinda tutulmasi ve fon kapsamindaki sirketlerin neredeyse tamamen vergi disi birakilmis ve yagmalanmis olmasi düsünüldügünde tehlikenin boyutlarini gözler önüne serilmektedir. Simdi de, Türkiye'nin göz bebegi Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun anonim sirkete dönüsmesi, özellestirilmesi demek, geçmiste Tank Palet'e yapilan, PTT'ye yapilan gibi, Türk Telekom'a yapilan gibi bir milli varligi gözden çikarmasi demektir. Bunu kabul etmemiz mümkün degildir. Makine Kimya Fabrikalari, Kirikkale ile özdeslesmis fabrikalardir. Kirikkale’de 80 bin kisi yasiyorsa bu insanlarin çogu, geçimlerini Makine Kimya’ya borçludur. Simdi bu yurttaslar issizlikle, güvencesizlikle, haksiz uygulamalarla bas basa birakilmis durumdadirlar” ifadelerini kullandi.

ISÇILERIN HAK KAYBI YASAMAMASI IÇIN MÜCADELE EDECEGIZ

Makine Kimya’da çalisan 6 binin üzerinde personelin ve isçinin hak kaybi yasamamasi için mücadele edeceklerine de dikkat çeken Izmir Milletvekili Kani Beko, sunlari dile getirdi: “Kirikkale’de Makine Kimya’da çalisip emekli olan on binlerce insan yasamakta. Halen Makine Kimya’da çalisan 6 bin üzerinde personel oldugunu biliyoruz. Böyle bakildiginda Makine Kimya hem Kirikkaleliler için çok degerli hem de önemli bir istihdam alanidir. Kirikkale Milletvekilimiz Sayin Ahmet Önal da belirtti, orada çalisan isçilerin haklari, kadro durumlari nasil olacak mutlaka takip edilmeli, bu konuda hak kayiplari olmamasi için mücadele edilmelidir. Bizlerin bu durumu sonuna kadar takip edecegimizi bir kez de sizin araciliginizla vurgulamak isteriz."


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °