CHP'LI KILIÇ: "KIMSEDEN KORKMADIK,BUNDAN SONRA DA KORKMAYACAGIZ”

CHP

CHP Izmir Milletvekili ve TBMM Baskanlik Divani Üyesi Av. Sevda Erdan Kiliç, TBMM Genel Kurulu'nda, Avukatlik Kanunu'nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin 4. Maddesinde, partisinin verdigi önerge üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Gru

CHP Izmir Milletvekili ve TBMM Baskanlik Divani Üyesi Av. Sevda Erdan Kiliç, TBMM Genel Kurulu’nda, Avukatlik Kanunu’nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi’nin 4. Maddesinde, partisinin verdigi önerge üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adina konustu. 

Cumhurbaskani, AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in, Gezi Parki direnisine katilanlar hakkinda agza alinmayacak, burada söyleyemeyecegi sözler sarf ettigini belirten CHP’li Av. Sevda Erdan Kiliç, Gezi olaylarinin oldugu dönem, Cumhuriyet Halk Partisi Izmir Il Sekreteri oldugunu animsatti.

 “MUHAKKAK KISA ÇÖP,UZUN ÇÖPTEN HAKKINI ALACAK”

TBMM Divan Üyesi Av. Kiliç, o dönem her ilde oldugu gibi Izmir'de de onurlu direnisin devam ettigini ve bu direnise karsi kolluk kuvvetlerinin orantisiz güç uyguladigini ifade ederek, “Ben o gün, kolluk kuvvetlerinin darbindan kaçan gençlere Il Baskanligi’nin kapilarini açip o darptan kurtardim, hatta yaka paça polislerin elinden alip kapidan içeri soktugum gençler oldu.” dedi.

Konusmasinda “karakollarin önünde siraya dizdiler gençleri, onlara tazyikli sularla su fiskirttilar, copladilar; ben yine oradaydim ve üç gün boyunca evime gitmedim onlari savunacagim diye.” ifadesini kullanan CHP Milletvekili Av. Kiliç, o gençlerin avukatliklarini yaptigini, davalarina baktigini bildirdi.

“KIMSEDEN KORKMADIK,BUNDAN SONRA DA KORKMAYACAGIZ”

TBMM Divan Üyesi Av. Kiliç, konusmasini söyle tamamladi: “O yüzden, Gezi ile ilgili söylenecek her seyi biz üstümüze aliriz; Gezi'ye söylenecek her seyin karsisinda biz dururuz. Bu sebeple de bu kötü sözlerin sarf edildiginin ertesi sabahi suç duyurusunda bulundum. Peki, ne oldu? Tabii ki ‘ak troller’ hemen harekete geçtiler. Benimle ilgili hakaretler, küfürler, tehditler bini bir para. Sasirdik mi? Sasirmadik. Hani, bir söz vardir ‘balik bastan kokar’ diye, o yüzden hiç sasirmadim ama ben buradan, bu onurlu direnise katilanlara bir kez daha seslenmek istiyorum: Kimseden korkmadik, bundan sonra da korkmayacagiz. O yüzden, herkesi suç duyurusunda bulunmaya, manevi tazminat davasi açmaya davet ediyorum. Bir söz vardir ‘muhakkak kisa çöp, uzun çöpten hakkini alacaktir’ diyor, Genel Kurulu saygiyla selamliyorum.”