CHP'LI SERTEL; RTÜK ARPALIK DEGILDIR

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Milletvekili Atila Sertel, toplamda 600 memurun görev yaptigi RTÜK'te her daire baskanina alti, her on üç personele de bir daire baskan yardimcisinin düstügünü söyledi.

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’te 8 daire baskanina bagli sekiz yardimcinin haricinde 38 kisinin fazladan kadro isgal ettigini söyledi.Sertel''Her bir daire baskan yardimcisinin aylik net maasi 11 ila 15 bin lira arasinda degisiyor. Dolayisiyla bir daire baskan yardimcisinin kurumu aylik maliyeti en az 20 bin lira. Yillik maliyeti ise 240 bin liradan fazla. 8 daire baskanina bagli 8 yardimciyi çikardigimizda geriye fazladan kalan 38 daire baskan yardimcisinin RTÜK’e aylik maliyeti 760 bin TL, yillik maliyeti ise 9 milyon 120 bin TL. RTÜK Baskani’na soruyorum 8 daire baskaninin oldugu bir kurumda 46 daire baskaninin olmasinin nedeni nedir” diye konustu.

“YARDIMCISINI TANIMAYAN BASKAN VAR”

Konuyla ilgili soru önergesi verdigini ifade eden Sertel, RTÜK’ün birilerinin “arpaligi” olmadigi belirterek, sunlari söyledi:

“Böylesine yüksek sayida atama Sayistay’in denetim raporuna da konu olmus durumda. Ancak orada bile yazmayan vahim noktayi da söyleyeyim. Yardimcisini hiç görmeyen daire baskani var RTÜK’te! Evet, Baskanini tanimayan yardimcilardan, yardimcisini tanimayan baskanlardan söz ediyorum. Yani yolda karsilassalar selam veremezler. Ama bu kisilere birileri el uzatmis, liyakati rafa kaldirmis ve bankamatik memuru gibi çalismasina göz yumuluyor. RTÜK bir çiftlik haline gelmis. Ama o kurum kimsenin çiftligi degildir. RTÜK’ten birçok insan haksiz kazanç sagliyor görüntüsü hakim. Birçok liyakatsiz kisinin o kuruma doldurulmasi dogru degildir. RTÜK bir arpalik degildir, olmamalidir.”dedi.

.