CHP'li Sindir, 'esnaf AKP iktidarinin biletini kesmis!'

Izmir Kinik'ta çarsi esnafi ziyareti gerçeklestiren, Kinik Poyracik'ta sanayi esnafinin sikintilarini dinleyen CHP Izmir Milletvekili Kamil Okyay Sindir, Türkiye'de her gün 300'e yakin esnafin kepenk kapattigini, salginda en agir hesabi es

Gündem 4.04.2021 15:32:42 0
CHP

Kahvehane toplantisinda vatandaslara ve sanayi esnafina seslenen Sindir, “pandemide toplumun tüm kesimleri yalniz birakildi. Vatandas kaderine terk edildi, esnaf sahipsiz kaldi. Salginin basladigi günden bu tarafa ticari faaliyetine son veren esnaf sayisi 125 bine ulasti. Ekonomik krizin derinlestigi son bir yilda esnafimiz borç batagina sürüklendi, yillarca kapanmayacak yaralar aldi” dedi.

“HER GÜN 300’E YAKIN ESNAF KEPENK KAPATTI”

Pandemi boyunca kepenklerin bir bir kapandigini, iktidarin esnafin çigligina kulak tikadigini ifade ederek sözlerine baslayan Sindir, “Son bir yilda hizla derinlesen ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’nin dört bir yaninda her gün 300’e yakin esnaf kepenk kapatti, salginin basladigi günden bu tarafa ticari faaliyetine son veren esnaf sayisi 125 bine ulasti. Esnafimizin isleri 2020 yilinda yaridan fazla düstü ama girdiler iki misli arti. Kira stopaji, SSK primi, muhasebe stopaji, damga vergisi, kurumlar vergisi derken iktidar bile isteye, göz göre göre esnafimizi diri diri mezara koydu. Sosyal devleti tasfiye eden AKP iktidari pandemide toplumun tüm kesimlerini yalniz birakti. IBAN’la vatandasindan para isteyen muktedirler, 128 milyar dolarlik rezervi buharlastirdi; Covid-19 salgini boyunca milyonlarca yurttasimiz, isçimiz, esnafimiz açlikla sinandi” dedi.

“EN AGIR HESABI ESNAFIMIZ ÖDEDI!”

Yüz binlerce esnafin ve çalisaninin evine ekmek götüremedigini ifade ederek sözlerine devam eden Sindir, “salginin faturasi halka kesildi, en agir hesabi da esnafimiz ödedi. Yilardir büyük alisveris merkezlerinin gölgesinde yasam mücadelesi veren esnafimizin salginla birlikte ensesinde boza pisirildi. Büyük bir çogunlugu kiraci durumunda olan esnafimiz sadece ekmek teknesini kaybetmekle kalmadi, ekonomik krizin derinlestigi son bir yilda esnafimiz borç batagina sürüklendi, yillarca kapanmayacak yaralar aldi. Birçok il ve ilçemizde gerçeklestirdigimiz esnaf ziyaretlerinde gördüm ki; yok sayilan, görmezden gelinen, 2. sinif muamele gören esnaf AKP iktidarinin biletini kesmis. Esnaf, iktidarla hesabini sandikta görmeye kararli” dedi.

“IKTIDARI 17 MADDELIK ÇÖZÜM ÖNERIMIZI UYGULAMAYA DAVET EDIYORUZ”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun esnaf için ortaya koydugu 17 maddelik çözüm önerisini hatirlatan Sindir, söyle konustu: “Esnaf Bakanligi kurulmali, sicil affi çikarilmali, krediler, faizsiz taksitlendirilmeli, kiralarda stopaj kaldirilmali. AVM’ler haftanin bir günü kapanmali, Sosyal güvenlik primleri, isyerlerinin kapali oldugu dönemde Hazine tarafindan karsilanmali… Gittigimiz her yerde iktidara sesleniyoruz ve bu maddeleri hatirlatiyoruz. Iktidari, Gelen Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nun esnafimiza rahat nefes aldiracak 17 maddelik çözüm önerisini uygulamaya davet ediyoruz. Esnafimizin Meclis’te sesi olmaya, yasadiklari sikintilari iktidarin gözüne sokmaya devam edecegiz.” 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °