Çigli Belediyesi 2020 Yilinda Gelirlerini yüzde 22 Artirdi

Çigli Belediyesi, zorlu Pandemi döneminde hayata geçirdigi hizmet ve sosyal destek çalismalarina ragmen 2020 yili bütçesini bir önceki yila nazaran %22 artirarak 218 milyon 666 bin TL net gelir elde etti.

Siyaset 7.06.2021 20:02:20 0
Çigli Belediyesi 2020 Yilinda Gelirlerini yüzde 22 Artirdi

Çigli Belediyesi’nde Baskan Utku Gümrükçü’nün göreve gelmesiyle kurum içerisinde alinan siki mali disiplin kararlari meyvelerini vermeye basladi. Çigli Belediyesi, tüm dünyada ekonomik krizlere yol açan Pandemi döneminde toplum sagligini korumak adina hayata geçirdigi hizmet ve sosyal destek harcamalarina ragmen 2019 yilinda 179 milyon 932 bin TL olan net gelirini %22 artirarak 2020 yilinda 218 milyon 666 bin TL’ye yükseltti. Pandemi dönemi boyunca gerek saglik gerekse ekonomik anlamda hayata geçirdigi birçok hizmet ve proje ile adindan sikça söz ettiren Çigli Belediyesi, Baskan Utku Gümrükçü öncülügünde hizmetten kismadan tasarruf eden belediyecilik modeli ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Baskan Gümrükçü: “Hem hizmet hem tasarruf ediyoruz”

Dogru mali planlamanin hizmet kalitesini ve çesitliligini artirdigini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Göreve gelirken her anlamda seffaf bir belediyecilik örnegi gösterecegimizin sözünü verdik. Bu dogrultuda ilk is olarak bütçemizi iyilestirecek önemli tasarruf kararlari aldik ve bu kararlari kamuoyu ve kent paydaslarimizla paylastik. Tam da bu süreçte tüm dünyada saglik ve ekonomik açidan büyük zararlara yol açan Covid-19 salgini ortaya çikti. Çigli Belediyesi olarak, Pandemi döneminde temel belediyecilik hizmetlerimizin yani sira toplum sagligini korumaya yönelik her türlü tedbiri aldik. Ekonomik sikinti yasayan vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamaya özen gösterdik. Esnaflarimiza ayni ve nakdi desteklerde bulunduk. Bu zorlu süreçte ekonomik anlamda aldigimiz kararlara bagli hareket ederek hizmetten kismadan gelirlerimizi bir önceki yila nazaran %22 oraninda artirdik. Mevcut mali disiplinle belediyemizin her bir kurusunu kentimizin gelecegi için harcamaya devam edecegiz” dedi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °