ÇIGLI BELEDIYESI ATIK PIL TOPLAMADA IZMIR ÜÇÜNCÜSÜ

Izmir Büyüksehir Belediyesi ile Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilar Dernegi (TAP) is birliginde bu yil 24'üncüsü düzenlenen Atik Pil Toplama kampanyasinda Çigli Belediyesi ilçeler bazinda üçüncü olarak önemli bir basariya imza atti.

Çevre 5.10.2021 19:42:13 0
ÇIGLI BELEDIYESI ATIK PIL TOPLAMADA IZMIR ÜÇÜNCÜSÜ

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi (TAP) ile ilçe belediyeleri tarafindan her yil çevre haftasinda düzenlenen Atik Pil Toplama kampanyasi sonuçlandi. Çigli Belediyesi, çocuklar, gençler, yetiskinler, anaokullari, muhtarliklar, ilçe belediyeleri ve Bizim Ev Aile Çocuk Gençlik Destek Merkezi kategorilerinde gerçeklestirilen kampanyada ilçeler bazinda Konak ve Karsiyaka Belediyesi’nin ardindan üçüncü sirada yer aldi. Atik pillerin gelisigüzel atilmasi nedeniyle civa, kadminyum ve kursun gibi agir metallerin serbestçe dolasmasi sonucu dogal kaynaklarin kirlenmesinin önüne geçilmesi amaçlanan kampanya kapsaminda toplam 435,6 ton atik pil toplandi. 

Baskan Gümrükçü: “Temiz Çigli, temiz gelecek”

Dogayi kimyasal atiklara karsi korumanin önemine vurgu yapan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Kimyasal içeren atiklarin kontrolsüz bir sekilde dogal kaynaklara karismasi kisa ve uzun vadede hastalikli bir topluma yol açacaktir. Büyüksehir Belediyemizin bu dogrultuda baslattigi Atik Pil Toplama kampanyasina Çigli ilçesi olarak elimizden geldigince destek verdik. Kampanya sonucunda 30 ilçe arasindan ilk üçte yer almak bizi ayrica mutlu etti. Çocuklarimiza saglikli ve yasanabilir bir gelecek birakmak hepimizin öncelikli görevi. Çiglili hemsehrilerimiz ve kentimizin diger paydaslariyla birlikte Çiglimizin havasini, suyunu, yesilini ve diger dogal güzelliklerini korumaya ayni kararlilikla devam edecegiz” dedi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °