ÇIGLI BELEDIYESI "TOPLUMSAL CINSIYET ESITLIGINE" ISIK TUTTU

Çigli Belediyesi tarafindan Turuncu Dernek ve Cinsiyet Esitligi Izleme Dernegi'nin (CEID) katkilariyla baslatilan Toplumsal Cinsiyet Egitimlerinde görev alacak egitici egitimleri tamamlandi.

Yerel 5.04.2022 16:14:19 0
ÇIGLI BELEDIYESI "TOPLUMSAL CINSIYET ESITLIGINE

Kadinlarin hayatin her alaninda esit hak ve özgürlüklere sahip olmasi adina çalismalarin titizlikle sürdürüldügü Çigli Belediyesi’nde baskan, baskan yardimcilari ve müdürlerin de aralarinda bulundugu karar alicilara yönelik egitimlerin tamamlanmasinin ardindan projenin ikinci etabina geçildi. Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nün öncülügünde Çigli Belediyesi Kadin Yasam Merkezi’nde baslatilan egitimler, Turuncu Dernek ve Cinsiyet Esitligi Izleme Dernegi’nde görevli egitmenler esliginde gerçeklestirildi. 6 hafta süren egitimleri basariyla tamamlayan vatandaslar Toplumsal Cinsiyet Egitimlerinde egitim verme yeterliligine sahip olabilecek.  

BASKAN GÜMRÜKÇÜ “CINSIYET ESITLIGINI KURUMSALLASTIRACAGIZ”

Toplumsal cinsiyet esitliginin genis kitlelerce benimsenmesi için çaba harcadiklarini ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Kadinlarin hayatin her alaninda mutlu, huzurlu ve güvenli bir sekilde yer almasi için toplumumuzun cinsiyet esitligini içsellestirilmesi gerekiyor. Çigli Belediyesi olarak, öncelikle belediyemizin karar alicilarina yönelik toplumsal cinsiyet esitligi egitimleri düzenledik. Egitimlere baskan yardimcilarimiz ve müdürlerimizle birlikte katilim gösterdik. Bundan sonraki süreçte hizmet ve projelerimizi egitimlerden elde ettigimiz bilgi ve birikimler isiginda hayata geçirecegiz. Bu anlayisin toplumumuzda yayginlasmasi için de çalismalarda bulunuyoruz. Son olarak Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügümüzün öncülügünde baslattigimiz 6 haftalik egitici egitimleri sona erdi. Vatandaslarimizin egitimlere olan ilgisi bizleri mutlu etti. Sagladiklari is birliginden ötürü CEID ve Turuncu Dernek yönetimlerine tesekkür ediyorum. Cinsiyet esitligini, kurumsal kimligimizi olusturan ana unsurlardan biri haline getirmek amaciyla çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °