Tarih: 06.05.2021 15:25

Çigli Belediyesi'nden Balikçilara 'Tam Kapanma' Destegi

Facebook Twitter Linked-in

Pandemi döneminin ilk gününden itibaren toplumun farkli kesimlerine yönelik hayata geçirdigi sosyal yardimlasma uygulamalariyla adindan sikça söz ettiren Çigli Belediyesi, son olarak Içisleri Bakanligi tarafindan yayinlanan Tam Kapanma genelgesiyle baliga çikmasi yasaklanan balikçilara yönelik örnek bir dayanismaya imza atti. Ilçede bulunan Sasali Balikçilar Kooperatifi ile yapilan görüsmeler sonucunda agirlikli olarak Sasali ve Kakliç bölgelerinde ikamet eden 84 balikçiya gida kolisi desteginde bulunuldu. 

Baskan Gümrükçü: “Balikçiligi yasatacagiz”

Çigli’nin kalkinma planlari arasinda balikçilik sektörünün önemli bir yeri oldugunu ifade eden Baskan Gümrükçü, “Kentimiz, sahip oldugu dogal özellikler bakimindan çok önemli bir balikçilik potansiyeline sahip. Göreve gelir gelmez uzun yillardir ihmal edilmis balikçilik sektörüyle ilgili ciddi çalismalar yaptik. Zaten zorlu sartlarda balikçilik yapan hemsehrilerimiz Pandemi kosullari nedeniyle ciddi sikintilarla karsi karsiya kaldi. Çigli Belediyesi olarak, tam kapanma döneminde getirilen kisitlamalar dolayisiyla balikçiliga çikamayacak vatandaslarimiza gida kolisi desteginde bulunduk. Hayatin normale dönmesiyle birlikte mesleki anlamda karsilastiklari sorunlari da çözmek için ciddi adimlar atacagiz. Ilçemizdeki her bir vatandasimizla dayanisma içerisinde olmaya devam edecegiz” dedi. 

Mehmet Ursa: “Utku Baskanimiz her zaman yanimizda oldu”

Avlanma yasagiyla birlikte balikçilarin oldukça sikintili günler yasadigini belirten Sasali Balikçilar Kooperatifi Baskani Mehmet Ursa, “Aileleriyle birlikte degerlendirirsek ilçemizde yaklasik bin kisi geçimini balikçilikla sagliyor. Getirilen kisitlamalar sonrasinda bu aileler elektrik, su faturalarindan tutun da mutfak alisverislerini karsilayamaz oldu. Kimsenin arayip sormadigi bu süreçte balikçi arkadaslarimiza Çigli Belediyesi sahip çikti. Sag olsun Baskanimiz Sayin Utku Gümrükçü, en zor zamanimizda bizleri yalniz birakmayarak çok güzel bir dayanisma örnegi sergiledi. Kendisine sahsim ve yönetimim adina bir kez daha tesekkür ediyorum. 

 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —