Çigli Belediyesi'nden Iklim Degisikligi Uyum Çalismalarina Örnek Proje

Çigli Belediyesi tarafindan, iklim degisikligi uyum çalismalari kapsaminda yagmur sularinin depolanarak Belediye hizmetlerinde kullanilmasini saglayacak "Yagmur Hasadi" uygulamasinin starti verildi.

Çevre 2.03.2021 18:19:22 0
Çigli Belediyesi

Iklim degisikligi ve dogal afetlere karsi sürdürülebilir politikalarla Çigli'yi dirençli kent kimligine kavusturmak adina hizmet ve projeler üreten Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, kuraklik riskinin her geçen gün arttigi günümüzde su kaynaklarinin verimli kullanilmasi noktasinda "Yagmur Hasadi" projesinin hayata geçirilmesine öncülük etti. Çatisindaki günes enerjisi panelleriyle yenilenebilir enerji üretiminin yapildigi Harmandali Kapali Pazaryeri ve Çigli Belediyesi Santiye Tesislerinde uygulanmaya baslanacak proje ile ilk etapta 40 ton su depolanmasi ve Santiye Tesisinin su ihtiyacinin önemli bir kisminin buradan karsilanmasi öngörülüyor. Uygulamanin kisa süre içerisinde Belediye idari binasini ve parklari da kapsayacak sekilde genisletilmesi planlaniyor.


Baskan Gümrükçü: “Kendi kendine yeten bir kent olacagiz”

Dönüstürülebilir ve sürdürülebilir projelerle kendi kendine yeten bir kent yaratmaya çalistiklarini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Çigli Belediyesi olarak, dogal kaynaklarimizi korumayi ve idareli tüketmeyi önemsiyoruz. Bunun toplumsal bir bilinç haline gelmesi içinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ayrica dogal afetler karsisinda dirençli bir kent olmak ve bu olaganüstü durumlari lehimize çevirmek için de çalisiyoruz. Son dönemde Izmir’imiz asiri yagis aldigi bir süreci geride birakti. Tüm dünyanin karsi karsiya oldugu kuraklik sorununu da göz önünde bulundurarak bu yagmur sularinin bosa gitmemesi için Yagmur Hasadi projesini gelistirdik. Bu proje ile hem Belediyemizin ekonomik giderlerinden tasarruf edecegiz hem de su tüketimini azaltarak kuraklik ile mücadeleye destek verecegiz” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °