ÇIGLI BELEDIYESI'NDEN ÖRNEK ÇALISMA

Çigli Belediyesi ile Mimarlar Odasi Is Birligi Protokolü Imzaladi

Gündem 18.11.2021 18:40:47 0
ÇIGLI BELEDIYESI

Çigli Belediyesi ile Mimarlar Odasi Izmir Subesi, insaat ruhsati projelerinin mevzuata uygunlugunun denetlenmesi noktasinda mesleki is birligi protokolüne imza atti.

2020 yilinda meydana gelen Izmir Depremi sonrasinda kent genelindeki yapilarin denetimi açisindan çalismalarini titizlikle sürdüren Çigli Belediyesi, bu anlamda önemli bir is birligine daha imza atti. Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü ile Izmir Mimarlar Odasi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ilker Kahraman arasinda imzalanan protokol dogrultusunda; ilçe sinirlari içerisinde projelendirilen yeni yapi ruhsatlarinin mevzuata uygunlugu Çigli’de yillar sonra yeniden iki kurumun uzmanlari tarafindan denetlenecek.

Izmir’de bir ilk

Çigli Belediyesi ile Mimarlar Odasi Izmir Subesi arasinda imzalanan bu mesleki is birligi protokolü Izmir'de bir ilk olmasiyla da ön plana çikiyor. Çigli, 30 ilçe içerisinde ruhsat denetimleri konusunda mesleki is birliginin gerçeklestirildigi ilk ilçe oldu.

Baskan Gümrükçü: “Eksigi olana ruhsat yok”

Katilimci belediyecilik anlayisiyla hizmet üretmeye devam ettiklerini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Vatandaslarimiza kaliteli hizmet sunmak adina meslek odalari ile sürekli istisare içerisindeyiz. Oradaki arkadaslarimizin bilgilerinden ve tecrübelerinden yararlaniyoruz. Son olarak, Mimarlar Odasi Izmir Subesi ile is birligi protokolü imzaladik. 2020 yilinda meydana gelen elim Izmir Depreminin yasattigi aci kayiplari tekrar yasamamak için hizla gelisen Çiglimizdeki yeni yapilarin ruhsat basvurularini birlikte inceleyecegiz. Vatandaslarimizin hayatini riske atacak hiçbir yapinin insasina izin vermeyecegiz. Gösterdikleri is birliginden ötürü Sayin Ilker Kahraman ve yönetim kuruluna tesekkür ediyorum” dedi.

Dr. Ilker Kahraman: “Diger belediyelere örnek olmali”

Belediyeler ve meslek odalarinin kamu yarari gözeterek çalisan kurumlar oldugunun altini çizen Izmir Mimarlar Odasi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ilker Kahraman, “Imzaladigimiz bu protokolün hem mesleki anlamda Çigli Belediyesi’nin is yükünü hafifletecegini hem de Mimarlar Odasi’na telif kaydi basta olmak üzere çok çesitli konularda fayda saglayacagini düsünüyorum. Gösterdigi dayanismadan ötürü Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü’ye tesekkür ediyor, imzaladigimiz bu protokolün diger ilçe belediyeleri için de örnek teskil etmesini temenni ediyorum” ifadeleriyle konusmasini tamamladi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °