Çigli Belediyesi'nden Vatandaslara "HES Kodlu Anahtarlik " Hediyesi

Çigli Belediyesi, vatandaslarin kamu kurumlari, bankalar, AVM'ler ve pazar yerleri gibi günlük hayatin birçok alaninda yaninda bulundurmak zorunda oldugu HES Kodlarini anahtarlik haline getirerek vatandaslara hediye ediyor.

Güncel 30.04.2021 16:08:25 0
Çigli Belediyesi

Covid-19 salginiyla ilk günden itibaren kararlilikla mücadele edilen Çigli’de, salginin bulasi hizinin artmasini engellemek ve vatandaslarin günlük yasantilarini kolaylastirmak adina önemli bir uygulama hayata geçirildi. Çigli Belediyesi tarafindan, Kasaplar Meydani’nda kurulan standa HES kodlariyla gelen vatandaslara karekodlu anahtarlik hediye edildi. Görevli personeller, anahtarlik almak için standa gelen vatandaslara sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarina dikkat etmeleri konusunda sik sik uyarilarda bulundu. Bes dakika gibi kisa bir süre içerisinde anahtarliklarini alan vatandaslar, kendilerine büyük kolaylik saglayacagini ifade ettikleri bu uygulama için Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü’ye tesekkür ettiler. 

Baskan Gümrükçü: “Hem kolaylik hem önlem”

Baslattiklari uygulama ile HES Kodu kullanimini vatandaslar için kolaylastiracaklarini belirten Baskan Utku Gümrükçü, “Pandemi döneminin ilk günlerinden itibaren halk sagligini korumak için birçok fiziki uygulamayi hayata geçirdik. Salginla mücadelede geldigimiz noktayi göz önünde bulundurursak bulasi hizinin kontrol altina alinmasi noktasinda HES kodu sorgulamasi büyük önem arz ediyor. Çigli Belediyesi olarak, hediye ettigimiz anahtarliklar ile sosyal hayatin birçok alaninda kullanilma zorunlulugu olan HES kodu sorgulamasini vatandaslarimiz için pratik hale getirecegiz. Vatandaslarimiz kamu kurumlarinda, bankalarda veya baska ortak kullanim alanlarinda telefonla, internetle veya cüzdaninda sakladigi kagitla ugrasmak zorunda kalmayacak. Anahtarligindaki karekodu hizlica okutarak HES kodu sorgulama islemini halledebilecek. Böylece sorgulama sirasinda yogunluklarin meydana gelmesi de engellenecek” dedi. 




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °