Tarih: 18.07.2021 22:14

ÇIGLI GIDA SIRKETINDEN KAMUOYUNA DUYURU

Facebook Twitter Linked-in

Pandemi nedeniyle yaklasik 1,5 yildir kapali olan tesisler, 1 Temmuz itibariyle hizmete açilmistir. 1,5 yildir hiçbir çalisanin fiili olarak çalismamasina ragmen, sirket çalisanlari kisa çalisma ödeneginden yararlanmis ve üzerine maaslarinin tamami karsilanarak ek ödemeleri yapilmistir.

14 Temmuz’da yetkisi olmayan Sendika Yönetimi 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak sekilde, çalismayan sirketten zam farki talebinde bulunmustur. Buna ek olarak yine fiilen çalismayan sirketten Ocak – Haziran tarihleri arasindaki ikramiye ödenegini de talep etmistir.

Sadece 2 haftadan beri açik olan Çigli Gida Tesisi Akvaryum Kafe Restoran’in mali durumu bu talebi karsilayamadigindan, su an için herhangi bir ödeme yapilamayacagi sendika yönetimine bildirilmistir. Buna ragmen sendika yönetimi mesajlar atarak sirket çalisanlarini hukuksuz bir eyleme yönlendirmistir.  

Çigli Halki Akvaryum Kafe Restorana alinmadi

Bu kanunsuz durumla ilgili sirket yönetimi sürecin durdurulmasi ve Akvaryum Kafe Restoranin faaliyetini sürdürürken görüsmelere devam edilmesi yönünde talepte bulunulmustur.

Sirketin ticari faaliyetlerine engel olan bu eylemle birlikte Akvaryum Kafe Restoran’dan faydalanmaya çalisan Çigli halki restorana alinmamis, Kafe Restoran’in girisine sandalyelerle bariyer yapilarak halkin girisi engellenmistir.

Akvaryum Kafe Restoran zarara ugratildi

Çigli halkina hizmet eden sosyal tesis, çalisanlar tarafindan hukuksuz sekilde gasp edilmis duruma gelmistir.  Emniyet güçlerinin de kendilerini uyarmalarina ragmen süreç devam etmis, çalisanlar 3 gün boyunca kanunsuz eylem yapmislar ve 08.00 -24.00 saatlerinde hizmet veren is yerlerini bugün saat 17.00 itibariyle terk etmislerdir. Sirket mali açidan büyük zarara ugratilmistir.

 Tüm bu süreçler Çigli Gida Sirketi’nin, çalisanlarin is akdini fesih etmesine mecbur kilmistir. Ancak DISK Bölge Temsilciligi ile görüsmeler devam etmektedir.

Çigli halkina ait olan Çigli Gida Sirketinin tek amaci Çigli Halkina hizmet etmektir. Buna engel olan hukuksuz her türlü duruma müdahale etmek bizim için bir mecburiyettir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —