Tarih: 25.05.2021 18:20

Çigli Yaza Sporla "Merhaba” Diyecek

Facebook Twitter Linked-in

Iki yil içerisinde hayata geçirilen alt yapi yatirimlari ve gelecek planlamalariyla Avrupa’nin en prestijli olusumlarindan biri olan Avrupa Spor Kentleri Federasyonu’nun düzenledigi organizasyonda “2021 Avrupa Spor Kenti” unvanina layik görülen Çigli’de, kadin ve özel gereksinimli çocuklari spor yapmaya tesvik etmek amaciyla önemli bir uygulamaya imza atildi. Çigli Belediyesi ile Çigli Halk Egitim Müdürlügü is birliginde, kent merkezine uzak konumda bulunan Sasali ve Kakliç Mahallelerinde ikamet eden kadinlar için Pilates, Yoga, Zumba ve Step Aerobik kurslari baslatildi. Kurslara katilmak isteyen vatandaslar 0232 935 55 35 numarali hattan kayit yaptirabilecekler.  

Özel çocuklar sporda bulusuyor

Kadinlarin yani sira özel gereksinimli çocuklara yönelik de spor kurslari baslatildi. Atatürk Kapali Spor Salonu ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecek kurslar ile özel gereksinimli çocuklarin yaz mevsimini verimli ve keyifli geçirmeleri saglanacak. 

Baskan Gümrükçü: “Bir kesim degil herkes spor yapabilecek”

Kentte bir spor bilinci olusturmaya çalistiklarini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Göreve gelirken Çigli’yi, Izmir’de sporun merkezi yapacagimizin sözünü vermistik. Bu sözümüzü görev süremizin henüz ikinci yilinda yerine getirmenin gururunu yasiyoruz. Ancak mevcut sportif hizmetlerimizi yeterli görmeyip çok daha fazlasini üretmek adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yalnizca gençlerin degil kadinlarin ve özel çocuklarimizin da spor yapmasi için projeler gelistiriyoruz. Son olarak, kadinlarin ve özel çocuklarimizin yaz mevsimini keyifli geçirmesi adina çesitli kurslar baslattik. 2021 Avrupa Spor Kenti Çigli’de herkesin diledigi bransta spor yapabilecegi bir ortami saglamak adina çalismalarimiza ayni kararlilikla devam edecegiz” dedi. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —