Çigli'de Aile Içi Siddete Geçit Yok

Çigli

Çigli Belediyesi, Covid-19 salgini ve dogal afetlerle mücadele içerisinde geçen 2020 yilinda sivil toplum kuruluslari ile sürdürdügü is birligi, hayata geçirdigi projeler ve kurum içerisinde aldigi kararlarla aile içi siddeti önlemeye yönelik çalismalarin

Göreve gelir gelmez toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi noktasinda farkindalik yaratmak adina baskan yardimciligi ve birim müdürlügü kadrolarindaki kadin sayisini artiran Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, kadinlarin talep ve ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve maruz kaldiklari siddet olaylarinin önlenmesi amaciyla Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü'nü kurdu. Çigli Flamingo Kadin Kooperatifi'nin kurulumuna öncülük ederek kadinlarin ekonomik olarak güçlenmesine destek oldu. Bu hizmetlerin yani sira kadinlarin istihdama katilim oranlarini artirilmasi için meslek edindirme kurslari ve egitimler düzenlendi. 

Acil Yardim Hatti kuruldu 

Pandemi kosullari nedeniyle sokaga çikma kisitlamasinin oldugu süreçte Çigli’de ikamet eden kadinlarin aile içi siddete maruz kalmamasi adina "Aile Içi Siddet Acil Yardim Hattini" kuran Çigli Belediyesi, talepte bulunan kadinlara yönelik ücretsiz hukuki ve psikolojik danismanlik hizmeti vermeye devam ediyor. 


Mücadeleye Toplu Is Sözlesmeli destek

Baskan Utku Gümrükçü öncülügünde aile içi siddeti önlemeye yönelik hizmet ve uygulamalarin bir bir hayata geçirildigi Çigli’de, Belediye isçilerine yönelik Genel-Is 8 No'lu sube ile imzalanan Toplu Is Sözlesmesi'ne kadinlara yönelik siddetle mücadele edilmesi kapsaminda maddeler ekledi. Sözlesme kapsaminda; aile içi siddete ugradigini darp raporu veya emniyet sikayet evragi ile belgeleyen kadin personellere 1 ay ücretli izin verilecegi, siddet uyguladigi mahkeme karariyla tespit edilen ve 6 ay hapis cezasi alan erkek personellerin is akdinin feshedilecegi belirtildi. 

Isimleri Çigli'de yasatilacak 

Çigli Belediyesi'nin 2020 lansman projeleri arasinda yer alan "Her Ay 1 Park" projesi kapsaminda açilan parklara kadin cinayetlerinde yasamini yitiren Ceren Özdemir ile Fatma ve Habibe kardeslerin isimleri verilerek kadina karsi siddet konusunda farkindalik yaratacak önemli bir uygulamaya da imza atildi.

Baskan Gümrükçü: “Mücadelemiz sürecek”

Kadina karsi siddet olaylariyla mücadeleye 2021 yilinda da ayni kararlilikla devam edeceklerini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Kadinlarin maruz kaldiklari siddet olaylariyla degil sanatla, sporla, bilimle, egitimle ve girisimcilikle anilmasi için Çigli Belediyesi olarak üzerimize düsenleri yeni yilda da özveriyle yerine getirecegiz. Toplumsal gelisimimiz için kadinlara, bilgi birikimi ve yeteneklerini sergileyebilecekleri ortamlar sunacagiz. Esit hak ve özgürlük mücadelelerine omuz verecegiz. Daha mutlu ve aydinlik yarinlara kadin-erkek esitliginin saglandigi toplumsal bir bilinçle yürüyecegiz” dedi.