Atik toplama ve geri dönüsüm çalismalarini titizlikle sürdüren Çigli Belediyesi, atik ilaçlarin dogaya karismadan bertaraf edilmesine yönelik önemli bir is birligi protokolüne imza atti.
ÇEKOOP ile imzalanan “Atik Ilaçlarin Kaynaginda Toplanmasi, Tasinmasi, Bertaraf Edilmesi Protokolü” kapsaminda, ilçe sinirlari içerisinde yer alan gönüllü eczanelere 29222 Sayili Atik Getirme Merkezi Tebligine ve Sifir Atik Yönetmeligi’nin 14/3 maddesine istinaden paslanmaz, metal veya yüksek yogunluklu plastik malzemeden yapilmis, kapakli, kapaklari kilitlenebilir, yüklenmesi kolay ve üzerinde “Atik Ilaç” ibaresi bulunan biriktirme ekipmanlari birakilacak. ÇEKOOP yetkilileri, projeye gönüllü olarak destek saglayacak olan eczaneler ile iletisime geçerek konuyla ilgili bilgilendirme ve egitimler düzenleyecek.
ATIK ILAÇLARIN KAYDI TUTULACAK
Vatandaslar, evlerindeki son kullanim süresi dolmus veya kullanim yönünden sakinca doguracak ilaçlari gönüllü eczanelerdeki bu biriktirme alanlarina atabilecek. Eczanelerde biriken ilaçlar görevli ekipler tarafindan belirli araliklarla teslim tutanagi karsiliginda toplanacak. Teslim alinan atik ilaçlarin agirligi ve teslim eden eczane bilgilerinin bulundugu tutanak 3 nüsha halinde taraflarda bulunacak.
BASKAN GÜMRÜKÇÜ: “INSANI SORUMLULUGUMUZ”
Çigli’nin dogasini korumak adina çalismalarinin sürdügünü ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Çevre kirliligiyle mücadele yalnizca belediyecilik degil insani sorumlulugumuz. Gelecek nesillere yasanabilir bir Çigli birakma motivasyonuyla hizmet ve projeler üretiyoruz. Son olarak, ÇEKOOP ile is birligi protokolü imzaladik. Hayata geçirecegimiz çalismalar dogrultusunda atik ilaçlarin, Çiglimizin havasini, topragini, yer alti ve yer üstü sularini kirletmesine, yaratacagi koku ve gürültü ile çevre ve insan sagligini riske atmasina izin vermeyecegiz. Projemize paydaslik yapan ÇEKOOP’a ve destek olan gönüllü eczacilarimiza tesekkür ediyorum. Uygulamamizin yayginlasmasi için ilçemizde bulunan tüm eczaneleri projemize dahil olmaya davet ediyorum” dedi.