Tarih: 05.04.2021 17:15

Çigli'de "Bagimlilikla Mücadelenin” Yol Haritasi Belirlendi

Facebook Twitter Linked-in

18-19 Subat 2021 tarihlerinde EGEBAM, Yasar Üniversitesi, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bagimlilik Tedavi Merkezi, Izmir Barosu, Izmir Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ve Bir Hayata Dokun Dernegi’nin katkilariyla zoom üzerinden gerçeklestirilen Bagimlilikla Mücadele Çalistayi’nin raporu Çigli Belediyesi ve Izmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin web sitelerinden paylasildi. Bagimlilikla mücadelede Çigli yerelinde bir eylem plani hazirlamak amaciyla düzenlenen çalistay sonuç raporu dogrultusunda bölgede çalismalara baslanacagi ifade edildi. 

Atölye çalismalari yapildi

Davranis-Teknoloji Bagimliligi ve Madde Bagimliligi konularinin ele alindigi çalistay kapsaminda; bagimliligin tanimi, tipleri, bagimlilarin özellikleri, bagimliligin neden ve sonuçlari, bagimliligin önlenmesi ve farkindalik olusturma, bagimliligin önlenmesinde kurumlarin rolü üzerine yönelik olarak atölye çalismalari yapildi.

Is birligi vurgusu

Bagimliligi önleme, tedavi ve rehabilitasyon konularinda çaba gösteren tüm kurum, kurulus ve STK’lar arasinda saglanacak koordinasyon ve is birliginin önemli oldugunun vurgulandigi raporda; riskli bölgelerde yasayan çocuklarin sosyal becerilerini gelistirecek çalismalar yapilmasi, Davranis-teknoloji bagimliligi konusunda riskli grup olan çocuk-ergenlere yönelik teknolojik alet kullaniminda süre kisitlamasi ve güvenlik kilidi uygulamasinin gelistirilmesi, siber suçlarla mücadelenin etkin yapilmasi, AMATEM birimlerinin çalismalarindan toplumun haberdar edilmesi ve bagimli bireylere yönelik önyargi, algi ve tutumu degistirmeye, damgalamayi azaltmaya yönelik etkinlikler düzenlenmesi raporun öne çikan konu basliklari oldu. 

Baskan Gümrükçü: “Topyekün mücadele edecegiz”

Bagimlilikla topyekün mücadele edilmesi gerektiginin altini çizen Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Ülkemizde ve yurtdisinda yapilan bilimsel arastirmalar madde kullanma yasinin çok asagilara düstügünü gösteriyor. Özellikle çocuk ve gençlerimizi tehdit eden bagimlilikla mücadele konusunda yerel anlamda hayata geçirecegimiz çalismalarin yol haritasini belirlemek amaciyla üniversite, emniyet birimleri, baro ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin katilimiyla Bagimlilikla Mücadele Çalistayi düzenledik. Konunun tüm paydaslari fikirlerini ve önerilerini ortaya koydu. Bilimsel incelemeler ve arastirmalar neticesinde sonuç raporumuzu yayinladik. Çiglimizin gençlerini bagimliliktan uzak tutmak adina çalismalarimiza vakit kaybetmeden baslayacagiz. Toplumumuz için hayati öneme sahip olan bu çalismaya destek veren herkese bir kez daha tesekkürlerimi sunuyorum” dedi. 










Orjinal Habere Git
— HABER SONU —