ÇIGLI'DE ÇOCUK ÇALISTAYI YAPILDI

ÇIGLI

Çigli Belediyesi, Izmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin katkilariyla Çigli'de yasayan çocuklarin temel gereksinimlerini belirlemek, sorunlara ve çözümlerine çocuk gözünden bakmak ve çocuklari karar alma sürecine dahil etmek amaciyla "Çigli Çocuk

9-10 Subat tarihlerinde Çigli Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü ile Çocuk Haklari ve Çalismalari Birimi tarafindan organize edilen çalistay “çocuklar adina karar vermek yerine çocuklar ile birlikte karar vermek” sloganiyla düzenlendi. Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katilim gösterdigi çalistayda, Çigli Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli okullardan davet edilen 5. ve 8. sinif ögrencileri ile dört bulusma gerçeklestirildi. Her sinif grubu ile Çigli Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelinerek çalismanin amaci hakkinda bilgi verildi. Daha sonra fuaye alaninda atölye çalismalari yapildi. Üç oturumda gerçeklestirilen atölye çalismalarinin ilk oturumunda; Çevresel Zorluklar ve Kolaylastiricilar, ikinci oturumda; Çocuk Haklari (Oyun, Gelisim ve Saglik Hakki), üçüncü oturumunda ise Çocuk ve Toplumsal Yasama Katilim (Çocuk Meclisi) basliklari ele alindi.

BASKAN GÜMRÜKÇÜ: “ÇOCUKLARIMIZIN YARATICILIGINA INANIYORUZ”

Çalistay ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Çigli’de 45 bin çocugumuz var. Neredeyse Çigli nüfusunun dörtte biri çocuk. Çocuklarimiza daha iyi hizmet verebilmek için 2021 yili Ocak ayinda Çigli Çocuk Haklari Birimini kurduk. Belediye meclisimizde Çocuk Haklari Komisyonu olusturduk. Toplumcu Belediyecilik vizyonumuzla gerçeklestirdigimiz çalismalarimizdan biri çocuk çalismalaridir. Biz, çocuklar yerine düsünüp, çocuklar yerine karar alip uygulamak istemiyoruz. Çocuklarin yaratici gücüne inaniyoruz. Çocuklarin tasarladigi parklarin, sokaklarin oldugu bir Çigli hayal ediyoruz. Çocuk Dostu Kent olmak için Çocuk Dostu Bütçeleme çalismalari yapiyoruz. Çigli Kent Konseyi Mart ayi içerisinde Çocuk Meclisi’ni kuruyor. Bu sayede çocuklarin katilimci oldugu ve karar mekanizmasinda yer aldigi bir Çigli’ye kavusacagiz” dedi.


“BUGÜNÜMÜZÜ VE GELECEGIMIZI TASARLAYACAKLAR”

Çigli’nin bugünü ve gelecegiyle ilgili kararlari çocuklarin fikirleri isiginda alacaklarini vurgulayan Baskan Gümrükçü, “Iki gün süren Çigli Çocuk Çalistayi, Katip Çelebi Üniversitesi akademisyenlerinin katkilariyla yapildi. Çocuklar dolu dolu iki gün geçirdiler. Çigli ile ilgili düsüncelerini ve fikirlerini akademisyenlerin rehberliginde bilimsel bir ortamda tartistilar. Bu veriler isiginda çalismalarimiza yön verecegiz. Ayrica ögrencilerimizin yönlendirilmesinde degerli katkilarindan dolayi Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüze de çok tesekkür ediyoruz. Çocuklar bizim dünümüz, bugünümüz, yarinimiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi ‘Memleketi asil aydinliga ulastiracak olanlar sizlersiniz’ ifadeleriyle konusmasini tamamladi.