Çigli'de Hayvan Haklari Meclisi kuruldu

Çigli

Çigli'de Hayvan Haklari Meclisi kuruldu

Hayvan haklari konusunda yaptigi çalismalarla Izmir ve Türkiye’de örnek projelere imza atan Çigli Belediyesi tarafindan hayvan severlerin yönetimde oldugu Çigli Hayvan Haklari Meclisi kuruldu.

Çigli Belediyesi 8 aylik dönem içersinde, 2 kez pati festivali, her ayin ilk cuma günü belediye çalisanlarinin evindeki evcil hayvani ile geldigi “Patili bir gün”, kanser tedavisi gören barinak köpegi ile imzalanan Çigli Hayvan Haklari Bildirgesi ve Çigli’nin her mahallesinde gösterimi yapilan haylaz pati tiyatro gösterisi ile patili dostlarla ilgili büyük farkindalik saglamisti. Çigli Belediyesi bu kez, hayvanlarla ilgili kararlarin alinacagi ve Çigli’de yasayan hayvan severlerin yönettigi Hayvan Haklari Meclisi’nin kurulusunu tamamladi.

Hayvan severler yönetimde

Hayvan Haklari Meclisi’nin 9 kisilik yönetiminde Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü’nün yani sira Çigli’de yasayan hayvan severler yer aldi.  Ilk oturumda yapilan oylamada Bahadir Üçok meclis baskanligina, Sinem Degismez ise baskan yardimciligina seçildi. Yeni yönetim kurulu ilk toplantisini önümüzdeki günlerde Çigli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügünde yapacak.

Baskan Utku Gümrükçü: “Halkin katilimi ile yönetim”

Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü,  kurulan Hayvan Haklari Meclisi ile bu alandaki süreci halkla birlikte bütünleserek çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Hayvanlarla ilgili önemli çalismalara imza attiklarinin altini çizen Baskan Gümrükçü: “Hayvanlara yönelik ciddi çalismalar yürütüyoruz. Her ayin ilk cumasi çalisanlarimiz evcil hayvaniyla belediyeye geliyor. 2 kez patili bir gün etkinligi düzenledik ve barinagimizda yasayan köpekle hayvan haklari sözlesmesi imzaladik. Yürütülen çalismalari daha genis kitlelere yaymak ve halkin katilimini saglamak amaciyla hayvan haklari meclisi kurduk. Hayvan Haklari Meclisinin yöneticileri hayvan severlerden olusuyor. Hep birlikte önemli islere imza atacagiz” diye konustu.

80 adet kedi evi dagitildi

Meclisin ilk oturumunun ardindan belediye santiyesinde üretilen 80 adet kedi evi, ilçede yasayan sokak kedilerinin kullanimini saglamak üzere hayvan severlere dagitildi.