ÇIGLI'DE IKLIM DEGISIKLIGI ILE MÜCADELE KITAPLASTIRILDI

Çigli Belediyesi tarafindan iklim degisikliginin ekolojik, ekonomik ve sosyolojik sonuçlarina karsi sürdürülebilir çözümler üretmek amaciyla gerçeklestirilen Çigli Iklim Eylem Plani Yuvarlak Masa Toplantilari'ndaki konusmalardan derlenen "Çigli

Yerel 5.01.2022 13:24:46 0
ÇIGLI

Çigli Belediyesi tarafindan 2020 yili Nisan ve Temmuz aylari arasinda çevrimiçi gerçeklestirilen Çigli Iklimö Eylem Plani Yuvarlak Masa Toplantilari kitap olarak basildi.


Çigli'de Iklim Konusmalari adli kitabin içeriginde; Baris Dogru’nun “Son Tahlilde Iklim Belirler”,  Ethem Can Turhan’in “Kentsel Iklim Adalet ve Ötesi” ve Selin Sayek Böke’nin “Toplumsal Refah, Adalet ve Esitlik Temelinde Iklim Krizi Ile Mücadele” basliklari ile yaptigi konusmalarindan olusuyor. Renkli grafikleri ve sayfa düzenlemesi ile tüm yas gruplarina hitap eden 32 sayfalik kitap, ilk olarak 7-8  Aralik 2021 tarihinde gerçeklesen Dirençli Kentler Sempozyumu ve Çigli Iklim Eylem Plani Çalistayi’nda katilimcilar ile bulustu.

KITABA ERISIM ÜCRETSIZ

Çigli Belediyesi’nin iklim degisikligiyle mücadele çalismalarinin yer aldigi Çigli’de Iklim Konusmalari kitabina ücretsiz olarak erismek isteyen kisi ve kurumlar kitabin PDF haline Çigli Belediyesi resmi Web  ( https://www.cigli.bel.tr/ ) sitesinden erisebilecek.

BASKAN GÜMRÜKÇÜ ÖNCÜLÜK EDECEK

Avrupa Komisyonu tarafindan iklim degisikligi ile ilgili çalismalara katkida bulunmasi amaciyla Avrupa Iklim Pakti Türkiye Büyükelçisi seçilen ilk belediye baskani olan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, Çigli’den baslatilan iklim degisikligi çalismalarini Izmir’e ve Türkiye geneline yaymak adina çalismalara öncülük edecek.




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °