ÇIGLI'DE KADIN YASAM MERKEZI AÇILDI

ÇIGLI

Çigli Belediyesi, hocalarin hocasi Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'in adini tasiyacak olan Kadin Yasam Merkezi'ni 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nde düzenledigi törenle hizmete açti.

Kadin Yasam Merkezi'nin açilisina CHP Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, 26. Dönem Izmir Milletvekili Zeynep Altiok Akatli,  IYI Parti Çigli Ilçe Baskani Özgür Dogan ve Kadin Kollari üyeleri, Çigli Kent Konseyi Baskani Ibrahim Incesu, meclis üyeleri, muhtarlar, kadin haklari mücadelesi veren sivil toplum kuruluslari ve çok sayida vatandas katildi.

Kadin Yasam Merkezi’nde taki tasarim, asçilik, çocuk gelisimi, amigurumi, mefrusat, sabun yapimi, çagri merkezi ve bilgisayar gibi hobi ve meslek edindirme kurslari düzenlenecek. Kadin hak ve özgürlükleriyle ilgili bilgilendirme toplantilari ve seminerlerin gerçeklestirilecegi 4 katli yeni hizmet binasinda Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü, Aile ve Hukuki Danismanlik Merkezi, Çocuk Haklari Birimi, Kariyer ve Girisimcilik Birimi, Mülteci Danisma Ofisi, Kütüphane, Bilgisayar Laboratuvari ve Lego Robotik Atölyesi bulunacak.

ÇOCUKLAR VE BEBEKLER UNUTULMADI

Kadin Yasam Merkezi’nin bünyesinde, kurslara katilmak ve çesitli ihtiyaçlarini karsilamak için Çigli’ye gelen kadinlarin çocuklarini geçici süreligine birakabilecegi oyun alani olacak.  Kadinlarin sosyallesmesine yönelik her türlü ihtiyacin düsünüldügü  Kadin Yasam Merkezi’nde bebek emzirme odasi da bulunuyor.