ÇIGLI'DE KARARLAR "TOPLUMSAL CINSIYET ESITLIGI” GÖZETILEREK ALINACAK

ÇIGLI

Çigli Belediyesi öncüllügünde baslatilan 'Esitlik Kentte' projesi ile belediye bünyesindeki karar alicilara yönelik toplumsal cinsiyet esitligi alaninda kapasite gelistirme egitimleri verilecek.

Çigli Belediyesi öncülügünde, Turuncu Dernek ve Yaygin Egitim Merkezi Dernegi’nin katkilariyla kadin - erkek esitligi algisinin güçlendirilmesi amaciyla hayata geçirilen ve Avrupa Birligi ile Cinsiyet Esitligi Izleme Dernegi alt hibe programi tarafindan desteklenen “Esitlik Kentte” Projesi çalismalari sürüyor. Proje kapsaminda ilk olarak, belediye bünyesindeki karar alicilara yönelik toplumsal cinsiyet esitligi alaninda kapasite gelistirme egitimleri düzenlenecek.

Toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasina yönelik hizmet ve projeler üreten Çigli Belediyesi, bu anlamda farkindalik yaratacak bir uygulamaya daha imza atmaya hazirlaniyor. Turuncu Dernek, Cinsiyet Esitligi Izleme Dernegi ve Yaygin Egitim Merkezi Dernegi ile yürütülen proje dogrultusunda belediye yönetiminde yer alan baskan, baskan yardimcilari ve müdürlere toplumsal cinsiyet esitligi çerçevesinde karar almalarina katki saglayacak egitimler verilecek. 27-28 Ocak 2022 tarihlerinde baslayacak olan egitimler Subat ve Mart aylarinda devam edecek.

PERSONEL DE EGITIM ALACAK

Toplumsal cinsiyet esitligi bakis açisinin yayginlastirilmasi, kurum kültürünün cinsiyet esitligi temelinde olusturulmasi ve projenin sürdürülebilir olmasi amaciyla belediye personellerine de farkindalik ve egitici egitimi verilecek.


BASKAN GÜMRÜKÇÜ: “ESITLIK KENT YÖNETIMINDE BASLAYACAK”

Çigli’de alinacak olan her kararin toplumsal cinsiyet esitligine uygun olmasi adina çaba sarf ettiklerini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Kadin ve erkeklerin esit sartlar altinda yasadigi, kent olanaklarindan ayni oranda yararlanabildigi ve kent yönetiminde esit söz hakkina sahip oldugu bir Çigli insa etmek için yogun bir sekilde çalisiyoruz. Çigli Belediyesi olarak, alacagimiz kararlarin toplumsal cinsiyet esitligi temelinde gerçeklesmesini sagliyoruz. Bu dogrultuda Turuncu Dernek ile çok anlamli bir is birligine imza attik. Baskan yardimcilarimiza ve müdürlerimize yönelik egitimlerimiz kisa süre içerisinde baslayacak. Hizmet ve projelerimizi, karar alicilarimizin egitimlerden edindigi bilgi birikim ve tecrübeler dogrultusunda hayata geçirecegiz. Bu degerli projeye paydaslik yapan dernek yönetimlerine ve egitimlere destek veren egitmenlere bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.