ÇIGLI'DE SANDIK ZAMANI: SÖZ VATANDASTA!

ÇIGLI

Çigli Belediyesi tarafindan, "Mahalle Bizim Karar Hepimizin” sloganiyla kurulan sandiklara vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Bir yil sonra yeniden kurulan sandiklara giden Çiglililer talep, sikayet ve önerilerini belediye ile paylasti.


Çigli Belediyesi  öncülügünde geçtigimiz yillarda mahalle muhtarliklarina sandik kurarak yerel yönetimlerde demokrasinin güçlendirilmesi adina bir ilke imza atan Çigli Belediyesi, aradan geçen bir yilin ardindan 26 mahallenin yani sira kentin en islek noktalarina yeniden sandiklar kurdu. 23-24-25 Haziran tarihlerinde kurulu olan sandiklara giden vatandaslar ikamet ettikleri mahalle ve kentin geneliyle ilgili istek, sikayet ve önerilerini sandiga tasidi.

ANALIZ YAPILIP FAALIYETE GEÇILECEK

23-24-25 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilen uygulamaya katilim gösteren vatandaslara taleplerinin alindigina dair SMS gönderildi. Sandiklardan çikan 3 bin 518 talep, belediye bünyesinde kurulan birim tarafindan analiz edilecek. CRM sistemine yüklenerek ilgili müdürlükler tarafindan takibi yapilacak. Belediyenin yillik hizmet programlarinda ve faaliyet raporlarinda vatandaslarin talep ve önerilerine öncelik verilecek.


BASKAN GÜMRÜKÇÜ: “ORTAK AKILLA YÖNETIYORUZ”

Çigli’yi daha ileriye tasimak için farkli fikirlere açik olduklarini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Göreve gelirken Çigli’yi katilimci ve seffaf belediyecilik prensibiyle yönetecegimizin sözünü vermistik. Bu dogrultuda, kentimiz ile ilgili kararlari ortak akilla almaya devam ediyoruz. 26 mahallemize ve 3 ana merkeze kurdugumuz sandiklar araciligiyla üç gün boyunca vatandaslarimizin dilek, istek ve sikayetlerini kayit altina aldik. Biz istiyoruz ki Çigli’yi beraber yönetelim ve el birligiyle kalkindiralim. Yönetim sürecine katilim ne kadar yüksek olursa kentimizin bugünü ve gelecegiyle ilgili alacagimiz kararlardaki hata oranini minimuma indiririz. Uygulamamiza katilim gösteren tüm hemsehrilerimize cani gönülden tesekkür ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte Çigli’yiz” diye konustu.