Çigli'de Turizm Zirvesi

Çigli Belediye Baskani Utku kentin marka degerini yükseltmek ve turizm potansiyeline dogru yön vermek amaciyla Izmir ve Dogu illerinde faaliyet gösteren turizm sektörü temsilcileriyle düzenlenen toplantida bir araya geldi.

Güncel 20.03.2021 15:02:07 0
Çigli

TÜRSAB Izmir Bölge Temsil Kurulu ve Aydin Bölge Temsil Kurulu’nun is birliginde düzenlenen tanitim gezisi kapsaminda Izmir'de bulunan Dogu Anadolu, Kuzeydogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren yaklasik 100 seyahat acente temsilcisi ile Pelikan Sosyal Tesisleri'nde toplanti organize edildi.  Toplantiya, Izmir Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Izmir Büyüksehir Belediyesi Dis Iliskiler ve Turizm Dairesi Baskani Gökçe Baskaya, TÜRSAB Yönetim Kurulu Baskani Firuz Baglikaya, TÜRSAB Baskan Yardimcisi Ali Bilir, yönetim kurulu üyeleri Tolga Gencer ve Nalan Yesilyurt da katilim gösterdi. Baskan Gümrükçü, Çigli’nin dogal, tarihi, kültürel, sportif ve sosyal yasam konularini içeren genis kapsamli bilgilendirme sunumu yapti. 

Baskan Gümrükçü: “Turizm atilimlarimizi hizlandiracagiz”

Turizm sektörü temsilcilerine bilgilendirme sunumu yapan Baskan Utku Gümrükçü, “Çigli, binlerce yillik tarihi hafizasi olan, 205 bin nüfusa ulasmis 135 km büyüklüge sahip Izmir’in en büyük ilçelerinden birisi. Bu zamana kadar yeterince anlatilmamasindan kaynakli degeri bilinmeyen dogal ve tarihi birçok özelligi bulunuyor. Binlerce kus türüne ev sahipligi yapan Kus Cenneti, essiz dogal güzellige sahip Gediz Deltasi ve tarihi Çamalti Tuzlasi mutlaka gezilip görülmesi gereken baslica degerlerimiz. Bunlarin yani sira kiliseler ve tarihi su kemerleri de kentimizde yer alan önemli eserlerden. Kent turizmimizi hareketlendirmek istiyoruz. Bu noktada, kentimizde misafir agirlama kapasitemize ciddi katki saglayacak kaliteli oteller de açiliyor. Ulasim agimizi da gelistiriyoruz. Son olarak kentimize Tramvay hattini da dahil ettik. Deniz manzarali Eurovelo bisiklet rotamiz var. Uzun bir sahil seridine sahip olmamiza ragmen denize giremiyoruz. Bu dogrultuda Bostanli’daki bir noktada denize girilebilecek alan yaratma arzumuz ve girisimlerimiz var. Kentimizin bu güzelliklerini paylasma firsati yarattiklari için TÜRSAB ailesi basta olmak üzere tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum. El ele vererek kentlerimizin ve ülkemizin bu essiz güzelliklerini daha bilinir kilmak için çalismalarimiza devam edecegiz” dedi. 

Murat Karaçanta: “Izmir’i turizmin merkezi yapacagiz”

Pandemi sürecinin en çok etkiledigi sektörlerin basinda turizmin geldigini belirten Izmir Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, “Bir yili askin bir süredir karsi karsiya oldugumuz Covid-19 salgini tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de ticari hayati olumsuz etkiledi. Buradan en büyük hasari turizm sektörü aldi. Devletimiz sektörün yasadigi olumsuz etkileri en aza indirgemek adina gerekli önlemleri en hizli sekilde aldi. Destek paketleri açikladi. Yerli ve yabanci turistlerin sagligini korumak amaciyla güvenli turizm sertifikasi uygulamasini baslatti. Bir an önce saglikli günlere kavusmak dilegiyle, Izmir’imizi ve ülkemizi hep birlikte turizmin merkezi yapmak adina çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.  

Ali Bilir: “Is birligimiz sürecek”

Ev sahipligi için Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü’ye tesekkür eden TÜRSAB Baskan Yardimcisi Ali Bilir, “Çigli’ye dair çok verimli ve bilgilendirici bir sunum oldu. Belediye Baskani Sayin Utku Gümrükçü’ye kiymetli misafirperverligi ve degerli sunumu için tesekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Çigli Belediyesi ile turizmle ilgili önemli is birligi projeleri gelistirmeyi umut ediyoruz” dedi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °