ÇIGLI'NIN ILK OYUNCAK KÜTÜPHANESI AÇILDI

Çigli Belediyesi tarafindan çocuklar için oyuncak kütüphanesi açildi. Çocuklarin sosyallesmesi ve eglenceli vakit geçirmesi amaciyla açilan Çigli Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi Çigli halkinin yogun katilimiyla Kakliç Mahallesi'nde açildi.

Yerel 18.01.2022 15:43:58 0
ÇIGLI

Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü'nün öncülügünde Çigli Rotary Kulübü'nün katkilariyla Kakliç'ta projelendirilen Oyuncak Kütüphanesi büyük bir çosku ile açildi A.ilisa Rotary Kulübü Dünya Baskani Shektar Mehta ve esi Roshi Mehta da katildi.  Yogun katilimin oldugu açilis töreni Atatürk ve silah arkadaslari anisina yapilan saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi. Tören katilimcilarin ve çocuklarin kurdela kesimi ile sona erdi

RAFLARDA 1000 OYUNCAK ÇOCUKLARI BEKLIYOR

Ilk etapta 1000 oyuncak ile hizmet verecek kütüphane raflarina kisa süre içerisinde hikaye kitaplari da eklenecek. Çigli Belediyesi’nin bu hizmetinden yararlanmak isteyen çocuklar kütüphaneye gelerek kayit olusturduktan sonra diledigi oyuncagi veya kitabi alabilecek. Oynadigi oyuncaktan sikilan veya okudugu kitabi bitiren çocuklar kütüphaneye giderek degisim de yapabilecek.


SHEKTAR MEHTA: “ÇIGLI IÇIN ELIMDEN GELENI YAPACAGIM”

Çigli’de bulunmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade eden Rotary Kulübü Dünya Baskani Shektar Mehta, “Bu güzel kalabalik ile birlikte Çigli’de olmaktan dolayi çok mutluyum. Kakliç’ta hayata geçirilen Oyuncak Kütüphanesi, maddi imkansizliklardan ötürü istedigi oyuncagi satin alamayan çocuklarin o oyuncaklara ulasma imkani buldugu çok güzel bir proje. Kütüphane mantigi ile isleyecek olmasi da çocuklarimiza paylasmanin güzelligini ögretecektir. Izmir’de ve Türkiye’de tüm belediyelerin hayata geçirmesi gereken degerli bir çalisma. Bu anlamda Belediye Baskani Sayin Utku Gümrükçü’nün Rotary Kulübümüz ile gösterdigi dayanismayi çok kiymetli buluyorum. Bundan sonraki süreçte Çigli'de hayata geçirilecek projeler için elimden geleni yapmaya hazirim. Tekrar Türkiye'ye geldigimde Türkçe ögrenip çocuklarla bol bol sohbet edecegim. Sözlerimi tamamlarken Sayin Baskan Utku Gümrükçü’ye ve onun nezdinde tüm belediye çalisanlarina gösterdikleri misafirperverlikten ötürü bir kez daha tesekkür ediyorum" dedi.


Çocuklarin yüzündeki gülümsemeye vesile olmanin kiymetli oldugunu belirten Baskan Gümrükçü, "Çigli Belediyesi olarak, çocuklarimiza iyiyi, güzeli, paylasmayi, dayanismayi, dogaya saygiyi, insan ve hayvan sevgisini ögretmeyi sorumluluk kabul ediyoruz. Bu anlamda gelistirici olacagina inandigimiz Oyuncak Kütüphanesi projesi üzerinde uzun zamandir çalisiyoruz. Çigli Rotary Kulübü'nün katkilariyla Oyuncak Kütüphanelerinin ilkini merkeze uzak mahallelerimizden Kakliç’ta hayata geçirdik. Kakliçli çocuklarimiz bos vakitlerinde burada güvenli bir sekilde sosyallesebilecek. Eglenceli vakit geçirirken kisisel gelisimlerine katki saglayacak etkinliklere katilabilecek. Desteklerinden ötürü Rotary ailesine bir kez daha tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediyemizden 3 otobüs aldik. Rotary ile birlikte bu otobüsleri Oyuncak Kütüphanesi seklinde dizayn edecegiz. Projemizin ikincisini Köyiçi Mahallemizde hayata geçirecegiz. Oyuncak Kütüphanelerinin daha fazla çocuga ulasabilmesi için kentimizin tüm paydaslarini dayanisma içerisinde olmaya davet ediyorum. Omuz omuza vererek Çiglimizin çocuklarinin daha mutlu bir hayat sürmesini saglayabiliriz" diye konustu.

MEHMET AYDOGDU: “MUTLUYUZ”

Açilista söz alan Kakliç Mahalle Muhtari Mehmet Aydogdu, “Oyuncak Kütüphanesi Projesinin ilk olarak Kakliç’ta hayata geçirilmesinden dolayi mutluyuz. Çocuklarimizin mutluluguna vesile olan Belediye Baskanimiz Sayin Utku Gümrükçü ve Rotary ailesine mahalle sakinlerim ve sahsim adina tesekkür ediyorum. Göreve geldigi günden bu yana mahallemizle yakindan ilgilenen Utku Baskanimizin diger ihtiyaçlarimizi da en kisa sürede karsilayacagina inaniyoruz” ifadeleriyle konusmasini tamamladi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °