ÇIP KRIZI IKINCI EL ARAÇ PIYASASINI HAREKETLENDIRDI.

ÇIP KRIZI IKINCI EL ARAÇ PIYASASINI HAREKETLENDIRDI.

Tedarik ve stok sorunlari nedeniyle sifir kilometre araçlardaki firsatlari degerlendiremeyen tüketiciler Eylül ayi itibariyle yeniden ikinci ele yöneldi.

Ikinci el otomobil alim satimda sifir otomobildeki çip krizi, fiyatlarin artmaya baslamasina yol açti. Firma sahibi Egemen Kurtçu, "Otomobilde hizli bir döneme girdik. Piyasa oldukça canlandi” dedi.

Koronavirüs salgini nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisinin üretime ara vermesi, Türkiye'de sifir araç pazarinin yani sira ikinci el otomobil piyasasini da etkiledi. Artan taleple bazi ikinci el otomobiller sifir degerinden bile pahaliya satildi. Simdi de dünyada otomotiv sektörünü vuran mikroçip tedarik sorunu sifir araç üretimini de sekteye ugratti. Böylelikle sifir araç bulamayanlar ikinci el piyasasini hareketlendirdi.


Taksitle Oto Al Yönetim Kurulu Baskani Egemen Kurtçu, "Otomobilde hizli bir döneme girdik. Piyasa oldukça canlandi. Dünyada sifir araçtaki çip krizi de ikinci eli oldukça artiracak. Su an araç alma zamani” dedi.

Market sahibi Seyfi Sayar, "Fiyatlar uygun. Hanim isteyince fiyatlar artmadan geleyim dedim. 150-175 bin lira arasinda araç bakiyorum" dedi. Araç almaya gelen kirtasiyeci Mehmet Özdemir, "Sifir araç baktim ama pek araç kalmamis. Bu nedenle ikinci ele yöneldim. Uygun bir araç bakiyorum” dedi.