ÇOCUKLARA ÇAKMAK VE ÇAKMAK GAZI SATISI YASAKLANDI

ÇOCUKLARA ÇAKMAK VE ÇAKMAK GAZI SATISI YASAKLANDI

Izmir Valiligi tarafinda yapilan açiklamada, ucucu bir gaz olan olan çakmak gazinin, insan sagligina zarali oldugu, koklanarak kullaniminda bagimlilik ve ölüme sebebiyet verdigi ifade edildi.

Izmir Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, insan sagligina zararli uçucu bir gaz olan çakmak gazinin koklanmasi halinde bagimlilik yapabildigi hatta ölümle sonuçlanan saglik problemlerine neden olabildigi ifade edildi.

Bu maddelere çocuklarin erisiminin engellenmesi amaciyla ilgili kanunlar kapsaminda karar alindigi kaydedilen açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Izmir ili sinirlari içerisinde çakmak ve çakmak gazi satisi yapan kisi ve her türlü is yerini kapsayan emir geregi, insan sagliginin zararli uçucu bir gaz olan çakmak gazinin zararlarindan çocuklarimizin korunmasi amaciyla her türlü çakmak ve çakmak gazi 18 yasindan küçük olanlara satilmayacaktir.

Kararin uygulanmasi ve yerine getirilmesine aykiri davrananlara, fiilleri baska bir suç olusturmuyor ise kolluk kuvvetlerince 5326 Sayili Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarinca "emre aykiri davranis" suçlamasiyla idari para cezasi uygulanacaktir."