Tarih: 28.12.2020 06:06

ÇOCUKLARA TATIL HEDIYESI

Facebook Twitter Linked-in

YAZ TATILINE ÖZEL KÜLTÜR SETININ DAGITIMI DEVAM EDIYOR

Aliaga Belediyesi’nin hem yetiskinler hem de çocuklar için yaz tatiline özel olarak hazirladigi dörtlü kültür setinin dagitimi tüm hiziyla devam ediyor.

Dagittigi kitap setleri ile kültür rekoruna imza atan Aliaga Belediyesi, yaz tatilinde hem çocuklari hem de yetiskinleri okumaya tesvik ediyor. Aliaga Belediyesi bu kapsamda Aliaga Kent Kitapligi’nin birbirinden degerli dört eserini set halinde okuyucular ile bulusturuyor.

Dörtlü set dahilinde arkeolojiye merak duyan vatandaslar için akademi dünyasina kaynak niteligindeki 446 sayfalik ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Arastirmalari, Son Arastirmalar ve Disiplinler Arasi Çalismalar, 2.Cilt’i; Aliaga’nin zengin cografyasini arastirmak ve gezmek isteyen vatandaslar için 247 sayfalik ‘Seyyahlarin Izinde Aliaga ve Çevresi 17-20. Yüzyil’ ile Türkiye’nin ilk ilçe atlasi olan 120 sayfalik ‘Aliaga Cografya Atlasi’ni okuyuculara ücretsiz olarak dagitiliyor.

ALIAGA BELEDIYESI’NDEN ÇOCUKLARA TATIL HEDIYESI

Aliaga Belediyesi ayrica yaz tatiline giren çocuklari da unutmadi. Çocuklarin yaz tatillerini verimli geçirmelerini isteyen Aliaga Belediyesi, ‘Aliaga Kent Kitapligi’ serisinin ilk çocuk kitabi 80 sayfalik “Aliaga ve Çevresinde Oynanan Geçmisten Günümüze Çocuk Oyunlari” kitabi da tatil hediyesi olarak set dahilinde çocuklara armagan ediyor. Kitapta; topaç, çelik çomak, bezirgânbasi, misket, saklambaç gibi çocuklugumuza dair derin izler birakan sokak oyunlari, günümüzde internet, televizyon ve bilgisayar kiskacinda bulunan çocuklara yeniden ögretiliyor.

ALIAGA'NIN ZENGIN COGRAFYASINI ARASTIRMAK VE GEZMEK ISTEYENLERE ISIK TUTACAK HIZMET

Dagittigi kitap setleri ile kültür rekoruna imza atan Aliaga Belediyesi, dörtlü set dahilinde arkeolojiye merak duyan vatandaslar için akademi dünyasina kaynak niteligindeki 446 sayfalik ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Arastirmalari, Son Arastirmalar ve Disiplinler Arasi Çalismalar, 2.Cilt’i; Aliaga’nin zengin cografyasini arastirmak ve gezmek isteyen vatandaslar için 247 sayfalik ‘Seyyahlarin Izinde Aliaga ve Çevresi 17-20. Yüzyil’ ile Türkiye’nin ilk ilçe atlasi olan 120 sayfalik ‘Aliaga Cografya Atlasi’ni okuyucularla yeniden bulusturacak.

SEYYAHLARIN IZINDE ALIAGA VE ÇEVRESI 17-20. YÜZYIL

17. Yüzyildan baslayarak günümüze kadar Aliaga’yi ziyaret etmis Türklerin ünlü seyyahi Evliya Çelebi’den, Ingiliz, Rus, Fransiz, Iskoç, Avusturya ve Alman dünyaca ünlü birçok seyyahin Aliaga’ya dair seyahatnamelerini konu alan kitap, Aliaga ve çevresiyle ilgili birçok bilinmeyeni gün isigina çikariyor.

ALIAGA COGRAFYA ATLASI

“Aliaga Cografya Atlasi”, ilçenin jeolojik, jeomorfolojik, iklim, hidrografya, toprak, bitki örtüsü, nüfus ve yerlesme, tarim ve hayvancilik, arazi kullanimi, sanayi ve ticaret ile turizm özelliklerini okuyucuya tanitiyor.Harita ve fotograf içerigiyle desteklen eser stratejik konumu, köklü arkeolojik ve tarihi degerleri, zengin dogal kaynaklari, yüksek katma degerli ürün üretimi odakli sanayi yapisi ile hem bölge hem de ülke genelinde yüksek potansiyel tasiyan Aliaga cografyasini görsel açidan okuyucuya sunuyor.

KITAPLARI HILAL MASA’DAN ÜCRETSIZ ALIN

Kitapseverler dörtlü kültür setini Aliaga Belediyesi merkez hizmet binasi giris katinda faaliyet gösteren Hilal Masa’dan ücretsiz edinebilirler. Aliaga disinda ikamet eden vatandaslar ise Aliaga Belediyesi resmi internet sayfasi yayinlarimiz bölümünden kitabi okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —