Çocuklara yardim etmek için psikolojik teknikleri kullaniyorlar

Çocuklara yardim etmek için psikolojik teknikleri kullaniyorlar

Psikologlar ve yazarlar bir araya gelip çocuklarin daha kolay ögrenmesini saglayan, psikolojik tekniklerin kullanildigi hikaye kitaplari yazdilar. Bu dahiyane fikrin sahibi, fantastik çocuk edebiyatinin ünlü isimlerinden Esra Zerbeliz Avgören.

KÖKLÜ PSIKOLOJIK YÖNTEMLER KULLANILILDI

Kisaca ZAGEM (Zeka ve Algi Gelistiren Materyaller) adi verilen proje kapsaminda yayinlanan hikaye kitaplarinda, çocuklarin çesitli sorunlarla basa çikmalarina yardimci olmak için bilissel davranisçi terapiden baslayan köklü psikolojik yöntemler kullaniliyor. 

Birbirinden ilginç hikaye kitaplarinda çocuklara hikayeler yoluyla dikkat eksikligi, Türkçe, matematik, kimya, robot teknolojisi, yaratici düsünme, görsel algi, isitsel algi, kinestetik algi gibi birçok kavram ögretiliyor.

SUBLIMINAL MESAJLAR VAR

Yazar Esra Zerbeliz Avgören, bir çesit subliminal (bilinçalti) mesajlarla dolu hikaye kitaplari hakkinda su bilgileri verdi:

“Zeka; düsünme, akil yürütme, objektif gerçekleri algilama, yargilama ve sonuç çikarma yetenegidir. Algi ise zeka ve duygular yoluyla edinilen bilgilerin beyne aktarilarak yorumlanmasidir. Dis dünyanin algilanmasi; görsel, kinestetik ve isitsel olarak üç ana baslik altinda toplanabilir. Algi organizasyonunu dogru kurmak zihnimizi yönetmeyi kolaylastirir. ZAGEM, bu unsurlar gözönünde bulundurularak ögrenme sürecinin kolaylastirilmasina katkida bulunacak sekilde tasarlandi.”