Corona virüsü yenen Melek Yildirim: Babami aradim "Eve gelme" dedi

Corona virüsü yenen Melek Yildirim: Babami aradim "Eve gelme" dedi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Corona virüsü yenen Melek Yildirim: Babami aradim

Diyarbakir'da corona virüse yakalanan saglik çalisani Melek Yildirim, hastaligi yenmesinin ardindan taburcu oldu. Hastalik sürecinde babasiyla arasinda geçen telefon konusmasini aktaran Yildirim, babasinin kendisine "Eve gelme" dedigini söyledi.

Diyarbakir'da yakalandigi yeni tip corona virüsü (Kovid-19) yenerek sagligina kavusan Il Saglik Müdürlügü 112 Acil Saglik Hizmetleri görevlisi Melek Yildirim, plazma bagisiyla baska vakalara umut oldu.

Diyarbakir'da yakalandigi yeni tip corona virüsü (Kovid-19) yenerek sagligina kavusan Il Saglik Müdürlügü 112 Acil Saglik Hizmetleri görevlisi Melek Yildirim, plazma bagisiyla baska vakalara umut oldu.

"28 Mart gecesi, saat 23.00 siralarinda taburcu oldum ve evde 14 günlük izolasyon dönemi basladi. Fakat ailem Mardin'de oldugu için evde de yemek yapacak kimse olmadigi için babami aradim. Babam, 'Kizim eve gelme' seklinde konustu. (Gülüyor) Sonra zaten babam köye gitti. Annem Mardin merkezde, ben de Diyarbakir'da kaldim" ifadelerini kullandi.Annesinin de bu hastaligi geçirdigini herkesten saklamasini istedigini belirten Yildirim, "Bu arada toplumun bakisini yansitmasi açisindan anlatmak isterim; benim sonucum pozitif çiktiginda annemin ilk tepkisi, 'Kizim bunu kimseye söylemeyelim. Asla akrabalar duymasin evlenemezsin' oldu" seklinde konustu.

Iste Yildirim'in Habertürk'e anlattiklari:
Diyarbakir'a döndükten 5 gün sonra, 15 Mart gecesi hastaneye basvurmak mecburiyetinde kaldim. Su sekilde ki bende kesik öksürük ya da solunum güçlügü gibi semptomlar olmadi fakat çok siddetli eklem agrisi ve atesimin yükselmesinin sonrasinda hastaneye gittim. 16 Mart'in ilk saatlerinde, dogum günümde, hastaneye yatisim yapildi.
"Çok korktum"
17 Mart'ta yapilan testin sonrasinda pozitif oldugumu ögrendim. O an inanin kendi ismime üzülmedim fakat temasta bulundugum insanlarla alakali çok büyük korku yasadim. Fransa dönüsü temasta bulundugum 8 kisiden 2'sine Kovid testi yapildi ve olumsuz çikti. Öbür 6 kisi ise 14 günlük karantina sürecini problemsiz atlatti. Isin enteresan yani, Fransa'daki yakinlarim da olumsuz çikti. Bu sekilde olunca ben virüsü, Istanbul'da ya da uçakta kaptigimi düsünmeye basladim.

"Her yere tasiyorsunuz"

Ben ise pozitif çiktigimda asama asama entübe edilecegimi, solunum güçlügü çekecegimi düsündüm. Fakat su bilinmeli ki; herkes bu virüsü ayni sekilde yasamiyor ve atlatmiyor. Dedigim gibi bende hiç öksürük olmadi, eklem agrisi oldu. Bu olayi çok ciddiye almamiz gerekiyor. Bir de disarida eldiven takanlara bir uyarim olacak. Eldiven sizi korurken eldivendeki olasi virüsü dokundugunuz her yere tasidiginizi unutmayin. Bu yüzden temastan uzak durmak daha iyi bir korunma sekli herkes için.

"Virüsü kapacagima olasilik vermiyordum"

Plazma bagisi yaptigim zaman psikolojimin düzeldigini belirtmek isterim. 8 Nisan ve 15 Nisan'da iki defa serum bagisinda bulundum ve iki kisinin yasamina dokunmak, iyilestirmek ismine adim attim. Bu çok farkli bir duygu ve mutluluk. Son olarak bir sey daha söylemek isterim. Nasil ölümü bilmiyorsak; bu virüsü de belirtiler ortaya çiktiginda ögreniyorsunuz. Ben de virüsü kapacagima olasilik vermiyordum ve çok dikkat ediyordum fakat pozitif oldum."


    Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
    Pazar 27.5 ° / 16.7 °
    Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °