Tarih: 29.08.2022 13:37

Çosku dolu Barbunya ve Fasulye Festivali düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Üreticiye destek ürüne bereket anlayisiyla çalismalarina devam eden Ödemis Belediyesi, barbunya ve fasulyenin önemli üretim merkezlerinden Çamyayla Mahallesi’nde ilk kez Barbunya ve Fasulye Festivali düzenledi. Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, üreticiye destek verip ürünleri tanitmaya devam edeceklerini söyledi. 

Çamyayla Mahallesi’ndeki barbunya ve fasulye pazarinda düzenlenen festivale CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç, Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris ve esi Selma Eris, Izmir Büyüksehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güris, Ödemis Bilumum Gida Maddeleriyle Ugrasanlar Esnaf Odasi Hülya Çavus, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi. 


ERIS: ÜRETICIMIZI UNUTURSAK KALBIMIZ KURUSUN

Ödemis Belediye Bandosu esliginde Saygi Durusu gerçeklestirilmesi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan festivalde konusan Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, üretim yollarinda rekor miktarda çalismaya imza attiklarini, ilk örnegi Mendegüme bölgesinde olan toptan üretici pazarlariyla ürünün degerini koruduklarini ifade ederek, ürünleri vitrine çikartan festivallerin de üretime destek çalismalarinin bir parçasi oldugunu vurguladi. Eris, “Festivalleri eglence olsun diye degil ürettiklerimiz öne çiksin, üreticimizin sesini herkes duysun diye yapiyoruz. Biz her sartta üreticimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Pandemi hepimize gösterdi. Üretici yoksa, köylü yoksa hayat da yok. Biz üreticimizi unutursak kalbimiz kurusun. Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer ile birlikte ‘Baska bir tarim mümkün’ diyerek ürüne giden her yolu asfaltlamaya, ürünün degerinin korunmasi için çalismaya devam edecegiz” dedi. 


KILIÇ: DERMAN BELEDIYECILIGININ EN GÜZEL ÖRNEKLERI

CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç da Ödemis Belediyesi’nin tarim ve hayvanciligin desteklenmesi adina önemli çalismalara imza attigini söyledi. Kiliç, “Pandemi ile birlikte çok zor günler geçirdik. Çiftçisi, köylüsü, emeklisi, çalisaniyla zor günler geçirdik. Yoksulluk derinlesti. Bu zor günlerde belediyelerimiz halkimizin yaninda, halkimiza umut veriyor. ‘Üreticimiz basimizin taci’ demek yetmiyor sadece. Çözümleri de ortaya koymamiz gerekiyor. Tüm sikintilarin çözümleri var. Bu çözümleri belediyelerimizde görüyoruz. Daha iktidar olmadan Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer ve ekibi, Ödemis’te Mehmet Eris ve ekibi genel iktidarin katkisi olmadan, sadece belediye imkanlariyla önemli basarilara imza atiyor. Halktan yana, çiftçiden yana, emekten yana derman belediyeciliginin en güzel örnekleri sergileniyor” dedi. 

Çamyayla Mahalle Muhtari Ali Uysal da böyle güzel bir organizasyona ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini belirterek, “Ödemis Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Eris’e ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Tunç Soyer’e üreticimize verdikleri destekten ve kirsaldaki çalismalarindan dolayi tesekkür ediyoruz” dedi. 


EN GÜZEL BARBUNYA VE FASULYE YARISMASI 

Festival kapsaminda düzenlenen sirik barbunya yarismasinda Mehmet Dagli birinci, Mehmet Öztürk ikinci, Feridun Gündogdu üçüncü, Tayfun Kilinç dördüncü, Göksel Öztürk besinci, Aydin Orhan altinci oldu. 

Oturak barbunya yarismasinda Cemil Özmen birinci, Abdullah Yavas ikinci, Hüseyin Yasdal üçüncü, Mehmet Özdemir dördüncü, Dursun Yildiz besinci oldu. Yesil fasulye yarismasinda da Tayfun Kilinç birinci, Ömer Özel ikinci, Ersin Dagli üçüncü, Göksel Öztürk dördüncü, Mehmet Arslan besinci, Akin Orhan da altinci oldu. Dereceye giren üreticilere basari belgesi ve ödüllerini CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç ve Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris takdim etti. 


MÜZIK ZIYAFETI 

Üst düzey kalitesiyle Ödemis’ten yurdun dört bir yanina ulasan barbunya ve fasulyenin vitrine çiktigi festivalde cosku müzikle birlikte zirveye çikti. Ödemis Belediyesi halkoyunlari ekibi ve Ödemis Yörük Efeler Kültür Dernegi halkoyunlari ekibi zeybek gösterisiyle büyük alkis aldi.  

Izmir Büyüksehir Belediyesi Türk Halk Müzigi orkestrasi solisti Lokman’in söyledigi türküler katilimcilari costurdu. CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç ve Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, haftanin stresini pistte atan vatandaslarin coskusuna ortak oldu. 

Ankarali Serpil enerjik performansiyla müzik ziyafeti sundu. Ankarali Serpil türkülerini Çamyaylali kadinlarla birlikte söylerken festival hep bir agizdan Izmir Marsi’nin söylenmesi ile son budu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —