Tarih: 03.03.2021 21:01

Covid -19 Isverenlerin Çalisanlari Motive Etme Yöntemlerini de Degistirdi

Facebook Twitter Linked-in

Ilk koronavirüsün görüldügü 11 Mart itibariyle evden çalisma sistemine geçilmesi hem çalisanlari hem de yöneticileri etkiledi.  Öyle ki çalisanlar is yerindeki sosyallesmeyi, arkadaslariyla vakit geçirmeyi özledi. Bu durumda ise sosyallesmenin getirdigi pozitif etkiler azaldi ve çalisanlarda stres, gerginlik gibi durumlar ortaya çikti. Bu örneklerin belli bir süre daha ertelenmesi çalisanlarin sadece sosyal yasamina degil, is yasamina da olumsuz yansidi.  Durum böyle olunca isverenlerde çalisanlarinin daha iyi hissetmeleri için farkli uygulamalara basvuruyor. 

Hem Çalisan Hem de Isveren Etkilendi

Isverenlerin,  çalisanlarinin verimini ve is potansiyellerini arttirmak için bilinçalti teknikleri ile çalismalar yaptirmaya basladiklarini dile getiren Bilinçalti Uzmani Lily Lale Yilmaz ‘’ Içinde bulundugumuz süreç hem isvereni hem de çalisani  derinden etkiliyor. Özellikle çalisanlarin motivasyon kaybi, sosyallesemedikleri için sikintili durumlarin ortaya çikmasina sebep oluyor. Ufak dokunuslar ve desteklerle bu durumun kolaylikla üstesinden gelebiliyoruz. Amerika ve Avrupa’ da, çalisan verimliligini arttirmak için yillardir bilinçalti metodlari, stres azaltma ve motivasyon arttirma gibi toplu çalismalar yapiliyor. Ülkemizde de bu düzenin uygulanmaya baslamasi çok mutluluk verici. Bilimsel arastirmalar, stres düzeyinin azaldigi ve konsantrasyonun arttigi zaman is verimliliginin de yüzde 52 oraninda arttigini kanitladi. Çalismalarimizda, çalisanlara toplu bir sekilde mevcut stresi bosaltma seanslari yapiliyor. Ardindan günlük biriken seanslari nasil bosaltacaklari ögretiliyor. Özellikle evden çalisanlar için motivasyonlari nasil saglayacaklari konusunda bilinçaltina kodlari yerlestiriyoruz. Bunlarin yani sira kisilerin kendileri için yapacaklari çalismalarida ögretiyoruz. Dolayisiyla is verimliligi eskisine oranla artiyor, üstelik çok daha mutlu bir ortamda’’ dedi. 

Bilinçaltinda Olusan Olumsuzluklar Birçok Sorunu Beraberinde Getiriyor

Bilinçaltinda olusan sagliksiz düsüncelerden kurtulmanin etkili bir çözüm yolu oldugunun üzerinde duran Yilmaz, sözlerine söyle devam etti ‘’ Içinde bulundugumuz bu zorlu süreçte birçok kiside korku, stres bozuklugunun olusmasi ve çalisanlarin da etkilendigi bu süreçte verimsizligin olusmasi da normal bir durumdur. Ancak düzeltilmesi kolay olan bu durumun, bu sekilde devam etmesi normal degildir, iste bu noktada müdahale edilmesi gerekiyor. Insanlar için sosyallesmek önemli bir ihtiyaçtir. Bu yüzden çalisanlar sadece para kazanmak için degil, sosyallesmek için de ise giderler. Bu yüzden ise gitmek önemli bir aktiviteydi. Ancak içinde bulundugumuz yeni duruma denge saglamak da önemli bir konu. Iste bu noktada bilinçaltimizi yeniden, yeni sartlara göre uyumlamamiz gerekiyor. Çok uzun sürmeyen bu çalismalar sayesinde hem kisi mutlu ve saglikli hayatina devam edecek, hem de çalistigi is yerinde çok daha verimli ve basarili olacaktir.’’





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —