Tarih: 22.12.2021 10:40

CUMA GÜNÜNDEN ITIBAREN HAVALAR ISINIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: ülke genelinin çok bulutlu, Marmara’nin dogusu, Amasya ve Çorum disinda Karadeniz bölge geneli, Dogu Anadolu'nun dogusu ile Denizli, Isparta, Konya, Sivas, Kayseri, Kirsehir, Nevsehir, Diyarbakir, Batman ve Siirt çevrelerinin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Güneydogu Anadolu'nun dogusu, Karadeniz kiyilari ve Marmara'nin kuzeydogusunda karla karisik yagmur, yükseklerinde yer yer kar, yagis alan diger yerlerde kar seklinde olmasi beklenen yagislarin; Rize ve Artvin'in kiyi kesimlerinde kuvvetli saganak yagis, Artvin ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus olayi bekleniyor.

KUVVETLI YAGISA KARSI DIKKAT!

Yagislarin, Rize ve Artvin'in kiyi kesimlerinde kuvvetli saganak yagis, Artvin ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yer yer yogun kar seklinde olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi sel, su baskini, Heyelan, buzlanma ve don olayina bagli olarak ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI

Rüzgarin Dogu Anadolu'nun güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (40-70 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuz sartlara karsi çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, ulasimda aksamalar gibi olumsuz sartlara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.


ÇIG TEHLIKESINE KARSI VATANDASLAR UYARILDI

Dogu Anadolu'nun dogusunda kar yagisinin yer yer yogun olmasi beklendiginden yüksek kesimlerin dik yamaçlarinda çig tehlikesi olusma ihtimaline karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

Bazi illerimizde ise hava durumu söyle;

ISTANBUL 0°C, 5°C

IZMIR       2°C, 11°C

ANKARA  -6°C, -1°C

ADANA 3°C, 12°C

DIYARBAKIR -2°C, 5°C

TRABZON  2°C, 6°C

KARS     -11°C, -4°C

ZONGULDAK 1°C, 3°C




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —