Cumhurbaskani Erdogan duyurdu! Reform paketleri Meclis'e geliyor

Cumhurbaskani Erdogan duyurdu! Reform paketleri Meclis

Cumhurbaskani Erdogan, "Yakinda yeni reform paketlerini Meclisimizin takdirine sunmaya baslayacagiz. Kamuoyuyla paylastigimizda ülkemizi 2023 ve daha sonrasina tasiyacak çok köklü ve önemli düzenlemeler oldugu görülecektir." dedi. Erdogan erken seçim iddi

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin TBMM'deki grup toplantisinda konusuyor.

Erdogan'in konusmasindan öne çikanlar söyle:

"AK Parti'nin girdigi her seçimden güçlü çikmasinin sirri milletle kurdugu bagdir. Türkiye'nin son 18 yilda nereden nereye geldigini akil ve vicdan sahibi herkes biliyor. Ama eski Türkiye'de yasamamis, sikintilari çekmemis, baskilara maruz kalmamis gençlerimize bu kazanimlarin önemini anlatmakta zorlaniyoruz. Ülkemizin demokrasi ve ekonomide çag atladigini yasayarak sahitlik etmeyenlere tüm bunlari mukayeseli olarak anlatmamiz sarttir.

Türkiye'nin önünde yapilacak çok sey var. Yürütmede bizim yapmamiz gereken çok sey var, yasamada sizin yapacaginiz çok sey var. Meclis gündeminde önceden kalan yasama çalismalarini sizler zaten iyi biliyorsunuz.

REFORM ÇALISMALARI

Yakinda, hazirliklarini tamamlamak üzere oldugumuz yeni reform paketlerini Meclisimizin takdirine sunmaya baslayacagiz. Milletimizle paylastigimizda, bu reform tekliflerinin ülkemizi 2023'e ve daha sonrasina tasiyacak çok köklü ve önemli düzenlemeler oldugu görülecektir.

AK Parti Grubu, Cumhur Ittifaki'ndaki ortagimiz MHP ile birlikte Meclis'in lokomotifidir, dinamosudur. Biz çok çalisirsak, Meclis de çok üretir. Biz isleri rölantiye alirsak, Meclis çok daha az verimle faaliyet yürütür.

"TEK VAATLERI ERDOGAN'I INDIRMEK"

Sizlerden simdiden siki bir çalisma dönemine hazir olmanizi istiyorum. Bizden baska hizmet müktesebati ortaya koyabilen de gelecek vizyonu tasarlayan da yok. Tek vaatleri Tayyip Erdogan’i indirmek olan bir muhalefete, bu millet iktidari vermez.

Türkiye'yi nereye getirecegini söyleyemeyen kadrolari kifayetsiz hiçbir yapi milletimizden iktidar vizesi alamaz. Insallah 2023'te bir kez daha sandiktan zaferle çikacagiz.

"ISI PISKINLIGE VURUYORLAR"

CHP yöneticileri, kendi içlerinde yasanan taciz, tecavüz, hirsizlik, arsizlik skandallarinin üzerini örtmek için hem bize, hem milletimize olan hakaretlerinin dozunu sürekli artirmaya basladi. Yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis misali, milletimizin önüne çikip özelestiri yapacak, özür dileyecek, içlerindeki tecavüzcülerden, tacizcilerden, hirsizlardan hesap soracak yerde, isi piskinlige vuruyorlar.

Karsimizdaki zat, sanayiyi, teknolojiyi, tarimi, ticareti, ihracati, finansi, devletin kurumlarinin ve özel sektörün nasil isledigini bilmez. Çünkü bunlarin isi bilgiyle degil, sadece ellerine tutusturulan kagitlar ve kulaklarina üflenen suflelerledir.

MILITAN TEPKISI: HERKES DAVA AÇMALI

Bu ara bir militan lafi tutturdular. Sermaye bu. Bunlara göre cumhurbaskani militan, hakim, savci, vali, kaymakam, tüm askerler militan. Diplomatlar militan. Milletin kendilerine oy vermeyen yüzde 75'i militan. Peki kendileri ne? Terör örgütü mensuplarina 'arkadaslar' demek bunlarin mesrebinde kibarlik. Kendilerinden olmayan herkese militan demek bunlara göre seref göstergesi.

ERKEN SEÇIM TARTISMALARI

Bu zihniyeti ve sergiledigi pespayeligi Türkiye'nin son dönemdeki imtihani olarak görüyoruz. Nice imtihanlari basariyla atlatan, nice engelleri ezip geçen, nice mücadelelerden alninin akiyla çikan milletimiz, elbette ilk seçimde bunlara da bir güzellik yapacaktir.

Bunlar yatip kalkip erken seçim diyorlar ki saniyorlar buradan bir sey toplariz. Buradan size ekmek yok. Sabrin varsa Haziran 2023'e kadar bekleyeceksin."

KAFE VE RESTORANLARLA ILGILI AÇIKLAMA

Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde alinan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kisitlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve alti olan gerçek usulde vergilendirilen ticari isletmelere destek ödemesi yapacagiz