Cumhurbaskani Erdogan ile TESK Baskani arasinda kritik görüsme

TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle sikintili bir süreçten geçen esnaf ve sanatkarlarin sorunlarini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a aktardigini belirtti.

Gündem 24.01.2021 19:08:33 0
Cumhurbaskani Erdogan ile TESK Baskani arasinda kritik görüsme

TESK Baskani Bendevi Palandöken, yazili açiklamasinda, Cumhurbaskani Erdogan’a, dün Vahdettin Köskü'ndeki kabulde esnaf ve sanatkarin sikintilarini anlattigini ve çözüm önerilerine iliskin 6 maddelik bir dosya sundugunu bildirdi.

KABINE TOPLANTISINI ISARET ETTI

Görüsmenin çok olumlu bir havada geçtigini ifade eden Palandöken, esnafin sorunlarinin çözümüne yönelik ilk kabine toplantisinda gerekli adimlarin atilacagina inandigini kaydetti.

KREDI TAKSITLERI ERTELENECEK MI?

Sundugu dosya içerigi hakkinda bilgi veren Palandöken, salgin nedeniyle isleri ve/veya isletmesi zarar görenlerin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri araciligi ile kullandiklari ve ödeyemedikleri kredi taksitlerinin bir yil süre ile faizsiz ertelenmesini, kredi kullanamayan esnaf ve sanatkarlara da en az 1 yil ödemesiz faizsiz kredi destegi saglanmasini talep ettiklerini belirtti.

Palandöken, dosyadaki diger maddeleri söyle siraladi:

"-Esnaf ve sanatkarlarimiza saglanan dogrudan nakit ve kira destegi kapsami genisletilerek devam ettirilmelidir.

-Sosyal güvenlik prim ödemeleri ile vergi, elektrik, su, dogalgaz fatura bedelleri bir yil süre ile faizsiz ertelenmelidir.

'KAFE VE RESTORANLAR YENIDEN AÇILSIN'

-Kisitlamalar nedeniyle faaliyetleri durdurulan kahvehane, kiraathane, internet, kafe, kir bahçesi, elektronik oyun salonlari, bilardo salonlari ve hali saha isletmecileri ile hizmetleri yalnizca paket servisi ile sinirlandirilan restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi isletmelere müsteriler için HES kodu zorunlulugu getirilerek faaliyetlerinin baslamasina olanak saglanmalidir.

-Ticari araçlar için indirimli akaryakit imkani saglanmalidir.

-Sigorta prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlarimizin saglik hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan saglayan uygulama 1 yil süreyle uzatilarak devam ettirilmelidir."

Kaynak: AA


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °