Kabine toplantisinin ardindan açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Erdogan, ''Yeni bir anayasayi tartisma vakti geldi. Cumhur Ittifaki'ndaki ortagimizla bir anlayis birligine varmamiz halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebi
Kabine toplantisi saat 17.20'de basladi. Bestepe'deki kritik toplantisi 2 saat sürdü.
''Bir yandan salginla mücadelemize bir yandan da eser çalismalarimiza hiz verdik. Mikro uydu firlatma tesisi kurma çalismalarina basladik, uzak olmayan tarihte ülkemizin ve dostlarimizin uydularini uzaya gönderecegiz.
Haberlesmeden enerjiye, çevrenin korunmasindan savunma sanayiine kadar genis kullanim alanina sahip uzay ve uydu teknolojilerinde ülkemizi marka haline getirmekte kararliyiz.
TÜRKSAT 5A uydumuzu 8 Ocak'ta yörüngesine yolcu ettik. Uzay çalismalarinda uzak mesafelerdeki uydular yerine düsük maliyetteki sebebi nedeniyle mikro uydularin önemi artiyor. Bu amaçla ülkemizde mikro uydu tesisi kurmaya basladik. Genis bir kullanim alanina sahip Uzak ve Teknolojileri konusunda ülkemizi marka haline getirmekte kararliyiz.
23 Ocak'ta Istanbul firkateyni denize indirildi. Türk Savunma Sanayii denizcilik alaninda önemli yol kattetti.
Reform dinamik bir süreci kapsiyor. Milletin beklentilerine göre yeni reform çalismalari yapiyoruz. Her kim reforma ihtiyaç yok derse, o kisi toplumdan da dünyadan da habersizdir.
Her alanda bölgesel liderlik politikasi izliyoruz. Köklü reform çalismalari artik ertelenemez. Reformlar hazirlanirken toplumun her kesimiyle görüsmeler yapildi, taslaklar çikarildi. Yakinda reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarini, hedeflerini ve faaliyet basliklarini içeren kapsamli çalismayi kamuoyuyla paylasacagiz
Yeni bir anayasayi tartisma vakti geldi. Cumhur Ittifaki'ndaki ortagimizla bir anlayis birligine varmamiz halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz. Seffaf sekilde gerçeklestirilmesi ve ortaya çikan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulmasi gerekir. Yasamanin alanindaki konularla ilgili Meclis'te, idari konularla ilgili Cumhurbaskanligimizda gereken müsahhas adimlari atmaya baslayacagiz.
Son uluslararasi analizler, G20 ülkeleri içinde 2020 yilini pozitif büyüme ile kapatabilecek iki ülkenin Türkiye ve Çin oldugunu gösteriyor. 2020'de toplam 10 bin 505 yatirim tesvik belgesi düzenledik. Bu belgelere istinaden 238 milyar liralik sabit yatirima destek verecegiz. Söz konusu yatirimlar tamamlandiginda 305 binin üzerinde ilave istihdami ülkemize kazandirmis olacagiz.
Yilin ikinci yarisinda dünyadaki gelismeler ve ülkemizde aldigimiz tedbirlerle gida fiyatlarindaki oynakligin azalacagini düsünüyoruz.
Kurakligin bazi bölgelerde üretimi düsürmesi tüm dünyada gida fiyatlarini hareketlendirmistir. Üç bes aç gözlü tüccarin milletimize ekmegini zehir etmesine göz yummayacagiz. Tarla veya fabrikayla market arasindaki fiyat farklarinin ekonomik gerekçelerle izah edilemeyecek seviyelere çikmasi bizi de rahatsiz ediyor. Yüksek enflasyonun hem üretici hem de tüketici cephesinde olusturdugu tahribatin farkindayiz. Gida enflasyonu en büyük tehditlerden biridir.
Sahadaki asi çalismalari belirlenen ölçüde sürüyor. Salgin tedbirlerini gözden geçirdik. Yerli asi çalismalarina öncelik vermeliyiz.
KÖY OKULLARI 15 SUBAT'TA AÇILIYOR
15 Subat'ta köy okullarinda egitim ve ögretimin baslamasini kararlastirdik. Ancak vaka sayisinin artmasi durumunda tekrar bu egitime ara verilebilecek.
1 Mart'tan itibaren il bazinda vaka durumuna bakilarak egitim ve ögretime geçilmesine karar verdik. 8 ve 12. siniflar ile ilkokul ve özel egitim okullarindaki egitim-ögretimin 1 Mart'ta baslamasi için hazirliklara baslanacak.