CUMHURBASKANI ERDOGAN, KILIÇDAROGLU'NA AÇTIGI DAVAYI KAYBETTI

Erdogan, Kiliçdaroglu'na açtigi 1 milyon liralik davayi kaybetti: "Yolsuzluk, sözde Cumhurbaskani" ifadeleri hakaret sayilmadi.

Siyaset 9.06.2022 12:44:47 0
CUMHURBASKANI ERDOGAN, KILIÇDAROGLU

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na  açtigi 1 milyon liralik tazminat davasini kaybetti.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün yapilan durusmada; mahkeme, tazminat talebini reddetti.

Kiliçdaroglu'nun avukati Celal Çelik, Twitter'dan Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün görülen davanin kararini duyurdu.

Kiliçdaroglu'nun avukati Celal Çelik, gelismeyi sosyal medya hesabindan " Onurlu Yargiçlar, kararlari ile Erdogan'a ders vermeye devam ediyor! Genel Baskanimizin, "yolsuzluk, sözde Cumhurbaskani..." elestirilerine karsi 1 milyon TL talepli dava açmis olan Erdogan, bugünkü durusmada yine kaybetti! @kilicdaroglu yine kazandi! Zira hep hakli..” ifadelerini kullanarak paylasti.


NE OLMUSTU

Cumhurbaskani Tayyip Erdogan'in Sözcü Gazetesi ile ilgili "Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satin alip okumayin" çagrisini, 10 Ocak 2021 Çalisan Gazeteciler Günü’nde partisinin grup toplantisinda yaptigi konusmada  Kiliçdaroglu “Türkiye'de bir ülkenin sözde Cumhurbaskani bir gazeteyi dogrudan hedef gösterip, 'Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satin alip okumayin' diye çagri yapiyorsa orada medya üzerindeki baski ve vesayeti düsünün” ifadeleri ile elestirmisti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan bu ifadeleri nedeniyle CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na 1 milyon TL’lik manevi tazminat davasi açmisti.




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °