Tarih: 23.02.2021 16:00

Cumhurbaskani Erdogan'dan 20 bin ögretmene atama müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiligi Egitim Tesisleri Toplu Açilis Töreni'nde konustu.

Cumhurbaskani Erdogan'in açiklamasindan satir baslari:

Bugün tek bir açilis töreniyle 326 egitim ögretim tesisini Ankarali kardeslerimizin hizmetine sunuyoruz. Hizmete aldigimiz 7 bin 541 yeni derslikle, Ankara'daki toplam derslik sayimizi 49 bin 700'e ulastirmis bulunuyoruz. Yeni dersliklerle 184 okulumuz daha tekli egitime geçecektir. Böylece tekli egitime geçme orani yüzde 95'e yükselecektir.

Uzaktan egitime basladigimiz 23 Mart 2020'den bugüne kadar 180 milyona yakin canli ders yapilmistir. 657 bini salgin döneminde olmak üzere bugüne kadar toplam 2 milyon tablet bilgisayari ögrencilerimize ulastirdik. Kovid-19 salginiyla egitim ögretimde dijitallesme hiç olmadigi kadar öne çikti. Bir tarafta kaybederken öbür tarafta dijitallesmeyle çok farkli bir mesafe aldik.

'YENI ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEGIZ'

Su anda dünyada asilamayi en basarili sekilde yürüten ülke Türkiye. Vaka sayilarindaki düsüsle orantili sekilde önümüzdeki dönemde yeni adimlar atmaya devam edecegiz. Yeni takviyeler yine aliyoruz çünkü herhangi bir rehavet çökerse Allah göstermesin altindan kalkamaz, bedelini ödeyemeyiz.

(Yüz yüze egitim) En kisa zamanda ögretmenler ile ögrencilerimizi bulusturmak için yogun gayret sarf ediyoruz.

CUMHURBASKANI ERDOGAN'DAN 20 BIN ÖGRETMENE ATAMASI MÜJDESI

Önümüzdeki aylarda 20 bin ögretmenimizin daha atamasini yapacagiz. Yolumuza çok daha güçlü bir sekilde devam edecegiz. Yeni 20 bin atamanin simdiden hayirli olmasini diliyorum.

20 BIN ÖGRETMEN ATAMASI BRANS DAGILIMI NASIL OLACAK?

Geçtigimiz günlerde bir televizyon programinda açiklama yapan MEB Bakani Ziya Selçuk ögretmen kadro ihtiyaci ve brans sayisi için söyle konusmustu;

"Bizim ihtiyaçlarimizin ne kadar olduguyla toplam kadro ihtiyaci belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne sekilde dagitilacagi görüsülüyor. Tabi bunun için bütçenin netlesmesi lazim. Simdiye kadar Milli Egitim Bakanligi en yüksek kadroyu aldi. Yine öyle olacagi umudundayim. Bütçeyle ilgili bazi netlesmeler ortaya çiktiginda bunu hangi bransta ne kadar atama olacagiyla ilgili görüsecegiz. Önce toplam ne kadar atama olacagini sonra brans dagilimini açiklayacagiz. Eger bugün bu net olsa paylasirdik"

ÖGRETMEN ATAMASI BRANS SAYISI BELLI OLDU MU?

Milli Egitim Bakanligi Personel Müdürlügü ögretmen atamalari için çalismalara devam ederken binlerce aday 2021'de hangi branslardan atama yapilacagini merakla bekliyor. 2020 yilinda yapilan ögretmen atamalarinda en çok atama yapilan ögretmen branslarinda sinif ögretmenligi ilk sirada yer almisti. Sinif ögretmenlerini, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Ingilizce ögretmenligi takip etti. 2021 yilinda ögretmen atamasi yapilirken, bu siralamaya atama yapilmasi bekleniyor. Peki 2020 yilinda kaç ögretmen atandi? 2020'de hangi branstan kaç ögretmen alindi?

2020'DE KAÇ ÖGRETMEN ATANDI?

2021 yili ilk aylarinda atama bekleyen adaylar, 2020 yilindan ençok atama yapilan brans siralamasini arastirmaya baslandi. 2021 yilinin baslarinda açiklama bekleyen adaylar, atama açiklamasinin hemen ardindan basvurularin da yapilmasini öngörüyor. 2020 yilinda yapilan ögretmen atamalarinin bransi 60 ayri branstan seçildi. 2020 yilinda 50 taban puaniyla binlerce ögretmenin atamasi yapildi. Iste 2020 yilinda brans siralamasina göre ögretmen atamalarinin bazilari...

Sinif ögretmenligi atamasi 2831,

Din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmeni atamasi 1801,

Ingilizce ögretmeni atamasi 1739,

Okul Öncesi ögretmeni atamasi 1518,

Ilkögretim Matematik ögretmeni atamasi 1701 olarak verildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —