CUMHURBASKANI ERDOGAN;'NARGILENIN SIGARADAN DAHA ÇOK ZARARI VAR'

CUMHURBASKANI ERDOGAN;

AK Partili Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Sarayi'nda düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Bulusmasi'nda nargile ve elektronik sigaraya iliskin açiklamalarda bulundu.

Dünya Tütünsüz Günü için Cumhurbaskanligi Sarayi'nda düzenlenen gençlik bulusmasina Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan da katildi.

Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Bulusmasi'nda konusan  Erdogan, sigaradaki vergiler hakkinda , "Devamli artiriyoruz. Bundan çok rahatsizlar. Hem suluda artiriyoruz, hem sigarada artiriyoruz. Aç sefil geziyor, rakiyi birayi almaktan geri durmuyor" ifadesini kullandi. 

"HAZIRLIKLAR YAPIYORUZ"

Erdogan, "Nargile sigaradan daha az zararli degil çok daha fazla zarari var. Bu zarardan milletimizi kurtarmaya yönelik de bazi hazirliklar yapiyoruz" diye konustu.

Erdogan, "Hükümetimizin saglikli gençler politikalarini tütün, alkol, uyusturucu gibi maddelerin kullanimi ile mücadele eksenli olarak sürdürdük. Gerçi bilinen sigara markalari yerine nargile, puro, elektronik sigara gibi bu mücadelenin arkasindan dolanmak isteyenler de yok degil. Hepsinin farkindayiz" dedi.


"Biz gençlik yillarimizdan beri bu mücadelenin en ön safinda olduk" diyen Erdogan, "Kendi yakin çevremizden baslayarak karsilastigimiz herkesi tütün ürünlerinin zararlarina karsi ikaz ediyor, hatta varsa sigara paketine el koyuyoruz" ifadelerini kullandi.

"NARGILENIN SIGARADAN DAHA ÇOK ZARARI VAR"

Nargile hakkinda da konusan Erdogan, "Nargile sigaradan daha az zararli degil. Tam aksine daha çok zarari var. Bu zarardan da milletimizi kurtarmak için insallah bazi hazirliklar yapiyoruz. Çünkü onu da basarmamiz lazim" dedi ve söyle devam etti:

"Bundan dolayi da çok rahatsizlar. Hem suluda artiriyoruz hem sigarada artiriyoruz. Hayret! Aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakiyi almaktan, birayi almaktan geri durmuyor."