Cumhurbaskanindan Kinik'ta yatirimciya büyük destek

Cumhurbaskanindan Kinik

Kinik'ta Ilçe bazli tesvik sistemiyle Kinik Ilçesi'nin alt bölge tesviklerinden yararlanabilecegi yönündeki kararin ardindan çalismalar hizlandi.

Kinik’ta Ilçe bazli tesvik sistemiyle Kinik Ilçesi’nin alt bölge tesviklerinden yararlanabilecegi yönündeki kararin ardindan çalismalar hizlandi.

“Kinik Izmir’e Göre 2 Alt Bölge Avantajli Tesvik Kapsamina Alindi” 

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzaladigi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan hazirlanan “Yatirimlarda Devlet Yardimlari Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Cumhurbaskani Karari” sonrasi,  Ilçe Bazli Tesvik Sistemi ile bulundugu ilin iki alt bölge desteklerinden yararlanabilecek ilçeler arasina giren Kinik Organize Sanayi Bölgesinde yatirimcilarin artan taleplerini karsilamak için 2. Etap çalismalarina baslama karari alindi. 


Izmir-Istanbul ve Menemen-Aliaga-Çandarli otoyollarina yakinligi, stratejik konumu ve ilçemize özgü tesvik sistemi ile Kinik OSB yatirimcilardan yogun ilgi görüyor. Bölgesel olarak saglanan tesvik ve desteklerin yani sira ulasim kolayligi, konum özellikleri ve isgücü potansiyeli ile Kinik OSB birçok tesvikten yararlanma imkâni sagliyor.

Temmuz ayinda dogalgaz baglanti hatlari tamamlanmasiyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen ve Dünya Bankasi tarafindan desteklenen “Organize Sanayi Bölgeleri Projesi” Kinik OSB Atiksu Aritma Tesisi için basvuruda bulunuldu. Kaliteli, verimli, etkin hizmetler sunulmasi amaciyla alt yapi ve üst yapi çalismalarinin devam ettigini Kinik OSB’de, parsellerin tamami yatirimcilara tahsis edildi. SA-RA Enerji, Kocaer Çelik, CSC Kompozit ve BKD Tarim yakin zamanda yatirimlarini gerçeklestirmeyi planlarken, Yatirimcilarin içerisinde Teknoloji Odakli Sanayi Hamlesi Programi kapsaminda destek alan 10 firma arasina giren Dirinler Döküm de, rüzgâr türbinlerinde kullanilan en büyük parçalarin üretimi planliyor.


“Baskan Dogruer Bakan Varank’i Ziyaret Etmisti” 

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi, Izmir Milletvekili Hamza Dag ve AK Parti Kinik Ilçe Baskani Sami Mollaahmet ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank 'i makaminda ziyareti sirasinda, Kinik Organizesi Sanayi Bölgemizde yapilacak yatirimlar hakkinda istisareler bulunan Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, “Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank 'i makam ziyaretimizde Kinik Organizesi Sanayi Bölgemizde yapilacak yatirimlar hakkinda istisarelerde bulunduk. Kinik'imizin gelismesi, istihdamin artmasi ve kaliteli, verimli, etkin hizmetler sunulmasi amaciyla için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Desteklerinden dolayi öncelikle Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a,  AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz, Izmir Milletvekili Hamza Dag’a tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.