CUMHURIYET BAYRAMI ALIAGA'DA COSKUYLA KUTLANACAK

CUMHURIYET BAYRAMI ALIAGA

CUMHURIYET BAYRAMI ALIAGA'DA COSKUYLA KUTLANACAK

Cumhuriyet Bayrami’nin 96. Yil dönümü tüm yurtta oldugu gibi Izmir’in Aliaga ilçesinde de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Aliaga Ilçe Kaymakamligi tarafindan hazirlanan tören programi 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13.00’de Çelenk Kortejinin Cumhuriyet Meydani’nda yerini almasi ile baslayacak. Aliaga Ilçe Kaymakamligi, Garnizon Komutanligi ve Belediye Baskanligi çelenginin Atatürk anitina konulmasinin ardindan kutlama programi, saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Türk bayraginin göndere çekilmesiyle devam edecek. Cumhuriyet Meydani’ndaki programi takiben Aliaga Sehitligi ziyaret edilecek.

29 Ekim Sali günkü program ise saat 10.00’da Aliaga Ilçe Kaymakami Kazim Tekin’in makaminda tebrikleri kabul etmesi ile baslayacak. Saat 10.30’da Aliaga Ilçe Kaymakami ile beraber Garnizon Komutani ve belediye baskani Cumhuriyet Meydani’nda törene katilanlarin bayramini kutlayacak. Ögrenciler Cumhuriyet konulu ani ve siirlerini okuyacak. 29 Ekim resmi tören programi Helvaci Ortaokulu Zeybek Ekibinin Halk Oyunlari gösterisinin ardindan gerçeklestirilecek olan tören geçisi ile sona erecek.

CUMHURIYET KORTEJI

Ögrenci gruplari ve Aliaga halki Cumhuriyet kortejinde bir araya gelecek. Kortej 29 Ekim Sali günü saat 09.30’da Alp Oguz Anadolu Lisesi önünden baslayacak. Kortej yürüyüsü Istiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi güzargahi üzerinden Cumhuriyet Meydani’nda son bulacak.