CUMHURIYET BAYRAMI'NIN 96.YILI ALIAGA'DA 7'DEN 70'E COSKUYLA KUTLANDI

CUMHURIYET BAYRAMI'NIN 96.YILI ALIAGA'DA 7'DEN 70'E COSKUYLA KUTLANDI

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
CUMHURIYET BAYRAMI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaslarinin Türk milletine armagan ettigi Cumhuriyet'in 96. Yil dönümü Aliaga’da coskuyla kutlandi.

Aliagali ögrencilerin kortej yürüyüsü ile baslayan kutlama programinda Aliaga Kaymakami Kazim Tekin makaminda tebrikatlari kabul etti. Aliaga Alp Oguz Anadolu Lisesi önünden bando esliginde baslayan korteje binlerce ögrenci katildi. Ellerinde Türk Bayraklariyla yürüyen ögrencilere vatandaslar alkislarla destek verdi. Kortejin Cumhuriyet Meydani’na varmasiyla Cumhuriyet coskusu zirveye ulasti.

Aliagali ögrencilerin Cumhuriyet Meydani’nda açtiklari Cumhuriyet ve Atatürk konulu resim sergisini gezen Aliaga Kaymakami Kazim Tekin, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun ve Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar tören programi kapsaminda alanda toplanan halki selamladi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin hep bir agizdan okunmasiyla baslayan tören programi Kaymakam Kazim Tekin’in günün anlam ve önemine iliskin yaptigi konusmayla devam etti.

ALIAGA KAYMAKAMI KAZIM TEKIN: “DAHA NICE YILLAR GURURLA KUTLAMAYA DEVAM EDECEGIZ”

Cumhuriyet’in 96.yilini coskuyla ve sevinçle kutladiklarini belirten Aliaga Kaymakami Kazim Tekin, “Temelleri saglam olan, dünyada esi benzeri görülmemis bir mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyet’imizi daha nice yillar gururla kutlamaya devam edecegiz. Burada olmaktan ve Cumhuriyet Bayramini Aliaga’da kutlamaktan büyük bir onur duyuyorum. 1699 yilinda Karlofça’dan baslayan ve 1921 yilinda Çal Dagi’nda sona eren, Anadolu insaninin dünyada esi benzeri görülmemis mücadelesinden sonra devletimizin varligi Cumhuriyet ile taçlandirildi. Özellikle Balkan Savaslari’nda, 93 Harbinde, devaminda da milli mücadele yillarinda neredeyse ülke nüfusunun yüzde 10’u kadar sehit ve gazi vererek bu Cumhuriyet kuruldu. Dünyanin en degerli topraklari üzerinde kurulan Cumhuriyet en degerli Cumhuriyet’tir” dedi.

SIIRLER VE GÖSTERILER PROGRAMA RENK KATTI

Kaymakam Kazim Tekin’in konusmasinin ardindan Aliaga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinden Melike Meryem Morkoç, ‘Akdeniz’e Dogru’, Berkant Arzuman ‘Bugün’, Inci Esen ‘Davet’, Kibris Gazisi Dogan Kiliç Atatürk için yazdigi siirini okudu. Atatürk’ün Cumhuriyet anisini canlandiran ögrenciler ise izleyenlere duygulu anlar yasatti. Helvaci Ortaokulu Zeybek Ekibinin Halk Oyunlari gösterisinin ardindan okullar tören geçisini gerçeklestirdi. Aliaga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, program esnasinda yaptiklari ve Atatürk’ü resmettikleri tabloyu Aliaga Kaymakami Kazim Tekin’e armagan etti. Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi (ALDER) tarafindan düzenlenen gösteri törene renk katarken program çekilen hatira fotograflari ile son buldu.

Cumhuriyet Meydani’ndaki tören programina; Aliaga Kaymakami Kazim Tekin, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, Ilçe Jandarma Komutani Rifki Kulaksiz, Ilçe Emniyet Müdürü Yasin Ugurtas, askeri erkân, daire amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar, sehit yakinlari, gaziler, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °