Cumhuriyet Kadinlari Dernegi'nden Biden'e tepki!

Cumhuriyet Kadinlari Dernegi Genel Baskani Oygür, ABD Baskani Biden'e seslendi: "Hiç bir güç Aziz Türk Milletine soykirimci iftirasi atamaz!”

Gündem 27.04.2021 12:27:17 0
Cumhuriyet Kadinlari Dernegi

Cumhuriyet Kadinlari Dernegi Genel Baskani Oygür, ABD Baskani Biden’in "soykirim" iddialarina bir basin bülteni ile yanit verdi. 

"Cumhuriyet Kadinlari Dernegi Genel Baskani Oygür, ABD Baskani Biden’e seslendi:

“Hiç bir güç Aziz Türk Milletine soykirimci iftirasi atamaz!”

Cumhuriyet Kadinlari Dernegi (CKD) ve Ulusal Egitim Dernegi’nin ABD Büyükelçiligi önünde yaptiklari ortak basin açiklamasinda CKD Genel Baskani Prof. Dr. Tülin Oygür,  “Amerikalardan Aziz Milletimizi soykirimci ilan eden Bay Joe Biden’a Türk Kadinlari olarak sesleniyoruz. 1915 Ermeni tehcirinde yasanan olaylari ‘soykirim’ olarak nitelemeniz, tarihinde soykirim bilmemis milletimize yapilan en büyük hakaret olmasi disinda, kirli siyasete alet edilmis, hukuken ‘yok’ hükmünde bir çikistir!” 

1948'de Birlesmis Milletler Genel Kurulu tarafindan kabul edilen Soykirim Suçunun Önlenmesi ve Cezalandirilmasi Sözlesmesini hatirlatan Oygür, “Sözlesmeden biliyoruz ki ‘soykirim’ ifadesi, öyle aklina gelenin agzina alacagi bir suçlama olamaz. Yahudi soykirimin yasanmasi sonrasinda onaylanan bu sözlesmeye göre, soykirimdan bahsetmenin sarti, bu konuda yetkili bir ulusal veya uluslararasi mahkemenin karar vermis olmasidir. Nitekim Avrupa Insan Haklari Mahkemesi; ‘Ermeni soykirimi emperyalist bir yalandir’ dedigi için Isviçre yasalarina göre suçlu bulunan Dogu Perinçek’in basvurusu üzerine bu eylemini ifade özgürlügü olarak degerlendirmis ve ayni zamanda, BM sözlesmesine dayanarak, soykirimin bir hukuki suç tanimi oldugunu, oysa 1915 olaylarinin soykirim olduguna dair bir mahkeme karari olmadigini belirtmistir. Gayet açiktir; yetkili bir mahkemenin ‘soykirim’ suçunun islendigine dair karari yoksa soykirim da yoktur!” dedi.

CKD Genel Baskani Oygür “Biden Bey, Türklerin tarihinde soykirim yoktur. Türk kadini, tarihimiz boyunca birligimiz ve dirligimiz için savasin içinde olmus ama can’a en büyük degeri vermis, bu soylulugu nesilden nesle geçirmistir” diyerek seslenisini sürdürdü ve sözlerini söyle tamamladi: 

“Türk Milleti askerini ‘peygamber ocaginda’ ‘kâmil insan’ olarak yetistirir. Gittigi ve yönettigi yerlerde hiç bir milletin malina, canina, namusuna el sürmemistir. UNESCO tarafindan 2021 Yilinin Ahi Evran, Hacibektas Veli ve Yunus Emre Yili ilan edilmesi Türk Milletinin hümanizm konusundaki köklü kültürünün göstergesidir.  

Bay Joe Biden, böyle bir milleti soykirimla yan yana anmaya cüret ettiniz. Içimizdeki isbirlikçileriniz de milletimizi sözde Ermeni soykirimiyla yüzlesmeye davet ediyor. Olmayan seyle nasil yüzlesecegiz?  

Ama siz su gerçekle yüzlesmeye baslasaniz iyi olur: Dünya milletleri Amerikan hegemonyasiyla temsil olan bugünkü düzeni mahkûm etmistir ve insanliga yarasir yeni bir düzenin taslarini dösemektedir. Bölücü terör örgütü PKK’yi bitirmemiz, Karabag Savasi zaferimiz, yeni dünya düzenine dogru bölgede dösenen son taslarimizdir. Hukuku yok saymaniz, tarihi çarpitmaniz, hainleri beslemeniz nafiledir. Bu gerçegi degistirecek gücünüz yoktur!”


CKD Genel Merkezi



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °