Tarih: 08.06.2022 16:03

ÇYDD VE BORNOVA BELEDIYESI'NDEN KIZ ÖGRENCILERE IMECE YURT DESTEGI

Facebook Twitter Linked-in

Egitim alanindaki en önemli ve güncel sikintilardan biri olarak karsimiza çikan barinma sorununa karsi  Çagdas Yasami Destekleme Dernegi (ÇYDD) ve Bornova Belediyesi is birligiyle hayata geçirilecek, 300 kiz ögrencinin barinma sorununa çare olacak ‘imece’ yurt için protokol imza töreni yapildi.

Bornova Belediyesi Dramalilar Köskü ve Kent Arsiv Müzesi’nde gerçeklesen törene, Bornova Belediye Baskani Dr. Mustafa Idug, ÇYDD Genel Baskan Yardimcilari Lale Platin ve Av. Sedat Durna, Izmir Sanayiciler ve Is Insanlari Dernegi (IZSIAD) Danisma Kurulu üyesi Ayhan Baran’in yani sira ÇYDD Izmir, Karsiyaka, Güzelbahçe, Urla ve Seferihisar Subelerinin baskanlari, yöneticileri ve üyeleri ile Fenerbahçe Spor Kulübü eski kalecisi Berke Özer de katildi.


Imzalanan protokol ile 300 yatak kapasiteli ve 90 adet bagimsiz bölümden olusan bina, özellikle üniversite yerleskesi nedeniyle ögrencilerin yogunlukta oldugu Bornova ilçesindeki yurt sorununa karsi destek olacak. Bölgedeki kiz ögrenci yurdu ile sosyoekonomik açidan dezavantajli olan ve Izmir’e okumaya gelen ÇYDD ögrencileri ayni zamanda okullarina ve sehir merkezlerine rahatlikla ulasabilecek, burada sosyal yasam düzenlerinin yeniden saglanmasina yönelik çalismalar gerçeklestirilecek.

“EGITIM ILE ILGILI YAPILAN HER SEY ÇOK DEGERLI”

2023-2024 egitim ve ögretim döneminde açilmasi planlanan yurt hakkinda konusan Bornova Belediye Baskani Dr. Mustafa Idug, “Mustafa Kemal Atatürk ve Türkânn Saylan’in izinden giden herkesi alkislamak istiyorum!” diyerek konusmasina basladi: “Egitimle ilgili yapilan her sey çok degerli… Bu konuda emegi geçen herkese minnettarim. Gözyaslarimi tutamayacagim. Çünkü bu ülkede egitimle ilgili bu nimetlerden yararlanamayan çok fazla kiz çocugumuz var. Pozitif ayrimcilik yapmak durumundayim. Üniversite sinavini kazanip da Türkiye’nin birçok noktasinda kiz çocuklarinin barinma sorunuyla ilgili beni aramayan insan kalmadi. Genel Baskanimizin da gittigi birçok yerde aldigi talepler böyleydi. Biz Bornova’da yaklasik 70 kisilik kiz ögrenci yurdunu 150 kisiye çikardik. Yeter mi? Yetmez. Nüfus 83 milyon; yüzde 20’nin üzerinde ögrenci var, bunlarin yarisi kiz çocugu… Izmir’de üniversite kapasitesine baktigimizda 240 bin civarinda üniversite ögrencisi var. Türkiye nüfusuna baktiginizda lise sona kadar devam eden ögrenci sayisi 16 milyon, bunun 8 milyonu ise kiz çocugu… ÇYDD ile yaptigimiz is birliginin örnek olmasini, Türkiye genelinde milyonlara ulasmasinin mümkün oldugunu düsünüyorum. Bu konuda hassas, duyarli dostlar oldugu sürece biz çok daha iyi noktalara gidecegiz. Bu is birliginin hayirli olmasini diliyorum. Biz yerel yönetimler olarak kurumlar arasi is birligine önem veren bir belediyeyiz. Güveniniz için çok tesekkür ediyorum. Çünkü yerel yönetimlerle bu isleri yapmak çok kolay degil. ÇYDD bu konuda attigi adimla bizi yüceltti, onurlandirdi.” seklinde konustu.


“EN BÜYÜK SORUN BARINMA”

Baskan Idug’un ardindan konusan ÇYDD Genel Baskan Yardimcisi Lale Platin, “Çok heyecanli bir gün. Epey uzun bir aradan sonra bir aradayiz. Sahane bir is birligiyle kiz ögrencilerimize sadece bir bina degil, bir yuva insa ediyoruz. Böylece ülkemizin egitimindeki en büyük sorun olan barinma konusunda bir adim atmis olacagiz; 300 kiz ögrencimize yuva yapacagiz. Bir sene sonra insallah açilisini da beraber yapacagiz. Genel Baskanimiz Ayse Yüksel Hocamizin selamlarini iletiyorum.” diyerek Baskan Idug’a tesekkür etti.

“ÜZERIMIZE DÜSEN HER SEYI YAPACAGIZ”

Törende konusma yapan IZSIAD Danisma Kurulu Üyesi Ayhan Baran da, “Ülkemizin su ortaminda ÇYDD’nin ve güzel baskanlarimizin bir arada aydinliga kosmasindan dolayi Cumhuriyet degerlerine sahip çikan insanlar olarak çok mutluyuz. Bugün, burada çok güzel bir baslangiç yapiyoruz. 300 kiz ögrencimiz için bu binayi yeniden yapmaya baslayacagiz. IZSIAD olarak da bu projede bizim de bir katkimiz olsun dedik. Insallah, hep birlikte ilk bölümüne baslayacagiz. Biz de buna haziriz. Çok duyguluyum.” dedi. IZSIAD olarak 5 yildir, 100 kisiyi bulan bir grupla her ay toplayabildikleri miktari ÇYDD Izmir Subesi’ne bagislayarak ögrencilere burs destegi sagladiklarini belirten Baran, “Bu sebeple de buradayiz. Örnek olacak bir proje ve ortam. Üzerimize düsen her seyi yapacagiz. 300 kisilik kiz ögrenci yurdunun bir katinin yapimini biz üstlenecegiz.” diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —