Tarih: 03.03.2022 15:20

DANISTAY KARARI GÖZARDI MI EDILIYOR ?

Facebook Twitter Linked-in

Nemport Liman Isletmeleri ve Özel Antrepo Nak. Tic. A.S’nin Kyme Antik Sehir Alani bölgesinde Liman genisletme çalismalari dur durak bilmiyor. Izmir 2 Nolu kurul karari 1.dereceden 3. Dereceye düsürülmesi sonrasinda Kyme Antik kenti’nin bir anlamda yok edilmeye gidisinin önü açilmis olmustu.

Süreç devam ederken Nemport Liman Isletmeleri Kapasite artirimi ile ilgili çalismalarini baslatmisti. Nemport aleyhine ÇED raporuna yapilan Itirazlar sonucu (Danistay 6. Daire Esas no;2021/5887, Karar  no;2021/12086) ÇED’in iptali karari çikmisti. Söz konusu kararda KARAR DÜZELTME YOLUNUN KAPALI OLDUGUNUN DUYURULMASINA seklinde ibare bulunmasina ragmen hiçbir sey olmamis gibi liman imalat çalismalari hiz kesmeden devam ediyor.


Adi bizde sakli bir yetkili Izmir Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügünün Imalatin durdurulmasi yönünde fikir beyan etmedigi, aksine durdurulmasina hiçbir neden olmadigi seklinde yazisi itibariyla yasal sürecin göz ardi edildigi ortaya kondu.

Aliagalilar, “ Danistay kararlari bu ülke içinde her vatandas, her kurum ve kurulus için baglayici degil mi? Danistay bir karar veriyor. Baska bir bakanliga bagli müdürlük yürütmeyi durdurma adina alinan karar dogrultusunda harekete geçmek yerine, aksi yönde görüs bildirip yasal olmayan sürecin devamina neden oluyor. Bunlar kendilerini kanunlarin yasalarin önünde mi görüyor” seklinde kaygilarini dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —