Tarih: 04.08.2022 14:59

Demokrasi meydaninda Aliaga Dünyanin çöplügü degildir mitingi

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga dünyanin çöplügü degildir adli miting Izmir Büyüksehir belediye baskani Tunç SOYER'in katilimlari ile 4 Agustos 2022 ( Bugün ) saat:18:00'da Aliaga demokrasi meydaninda yapilacaktir.

Aliaga Emek ve Demokrasi platformu bugün düzenlenecek olan Aliaga Dünyanin Çöplügü degildir adli miting için basin bildirisi yayinlayip bütün Aliaga ve çevre ilçelerini katilima davet etti. 

“Bu geminin ülkemizde sökülmesinin karsisindayiz”

ALÇEP geminin ülkeye getirilme kararina tepki olarak, “Bu gelisme karsisinda tekrar etmek isteriz ki tüm bu hazirliklar nafiledir. Brezilya açisindan ihracat, Türkiye açisindan ithalat tehlikeli atiklarin uluslararasi ticaretini düzenleyen Basel Sözlesmesi, Izmir Protokolü, iki ülkenin ve geminin transit geçecegi ülkelerin ulusal çevre mevzuatina aykiridir. Anayasa'dan kaynakli yasam ve çevre hakkimizi kullanarak, içindeki tehlikeli maddelere ve islemlerine dair envai saibe olan bu geminin ülkemizde sökülmesinin karsisindayiz. NAe Sao Paulo bir semboldür. On yillardir kapali bir kutu gibi isleyerek isçileri, çocuklari, denizi, topragi, havayi zehirleyen gemi sökümü sanayiinde onlarca NAe Sao Paulo söküldü. Çok azini durdurabildik. Kanunu kullananlar, hizli davranip, sonrasinda kazandigimiz davalara konu radyoaktif ve zehirli gemileri sökmüslerdi bile.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —