Tarih: 26.04.2022 10:49

DEMOKRASI PLATFORMU'NDAN 1 MAYIS ÇAGRISI

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu Bilesenleri, 1 mayis yürüyüsüne çagri için Aliaga Egitim-Sen subesinde basin açiklamasi yapti.

Basin açiklamasini Aliaga emek ve Demokrasi Platformu adina Egitim-Sen Aliaga temsilcisi  Yalçin Aydin okudu.

Isçi sinifinin birlik, mücadele ve dayanisma günü  1 Mayis'ta  isçi kenti Aliaga'da meydanlarda olacaklarini belirten Aydin; " Iki yil boyunca  1 Mayis’ta dünyanin muhtelif yerlerinde oldugu gibi Egenin Isçi baskenti  olan Aliaga’da da isçi sinifi  meydanlarda  olamamistir . Ancak bu olumsuzluk  sermaye  tarafindan firsata çevrilerek her dönemde emegin sömürüsüne devam edilmistir. Emegiyle ekmegini degisenler Aliaga’dan sesleniyor ;  insan onuruna yarasir bir is ve gelir yasanabilir bir çevre, sosyal güvenlik taleplerimizle dünya emekçileri  ile beraber tek ses, tek yürek olacagiz." dedi..

Aydin pandemi sürecinin yükünün isçi sinifina yüklendigini belirtti. Emekçi halkin yasanan zamlara  karsi Türkiye'nin her tarafindan " Geçinemiyoruz" eylemlerini, kuryelerin, saglikçilarin, metal isçilerin, gemi söküm isçilerinin haklarini almak için eylem yaptiklarini belirten Aydin Aralik ayindan bu yana  100'ün üzerinde fabrika ve isyerinde grevler yapildigini söyledi. 

Yalçin Aydin sözlerine; "Türkiye’nin dört bir yaninda, 1 Mayis meydanlarinda olacaklari selamlayarak ; emekten, baristan, demokrasiden, esitlikten, özgürlükten, yana olan herkesi ve Aliaga halkini  1 Mayis'ta saat 09:00 da Cumhuriyet Meydani'nda toplanip Demokrasi Meydani'na yürümeye  çagiriyoruz." dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —