Tarih: 28.12.2020 06:06

"Deniz Hayattir” temasiyla "Sualti ve Kiyi Temizligi” yapildi

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi Sualti Arastirma ve Uygulama Merkezi tarafindan “Sualti ve Kiyi Temizligi” etkinligi gerçeklestirildi. Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Izmir’de faaliyet gösteren tek deniz akvaryumu Funtastic Aquarium’un da katkilariyla “Deniz Hayattir” temasiyla Urla Iskele bölgesinde sualti ve kiyi temizligi yapildi.

         Etkinlige, EÜ Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Volkan Fidan, EÜ Sualti Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Esin Günay, Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda dalis egitimi gören Sualti Teknolojisi Programi ögrencileri, Deniz Ulastirma ve Isletme Programinda okuyan kaptan adaylari, Urla Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Temizlik Isleri ve Funtastic Aquarium personeli ile EÜ Su Ürünleri Fakültesi ögretim üyeleri katildi.

Sualti ve kiyi temizligi çalismasinda Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda dalis egitimi gören Sualti Teknolojisi Programi ögrencileri sualtindan plastik, metal, cam vb. atiklari çikartti. Çikartilan atiklar Ege Üniversitesi Sualti Arastirma ve Uygulama Merkezi Merkez bünyesinde bulunan dalis egitim teknesi EGEDERIN vasitasiyla karaya çikarildi. Ayrica Deniz Ulastirma ve Isletme Programinda okuyan kaptan adaylari ise kiyi temizligi yapti. Temizlik çalismalarina Urla Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Temizlik Isleri ve Funtastic Aquarium personeli ile EÜ Su Ürünleri Fakültesi ögretim üyeleri de destek verdi.

Temizlik çalismalari ile ilgili konusan Sualti Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. F.Ozan Düzbastilar, “Etkinligimiz çevre bilincinin olusturulmasi ve çevre konusunda farkindalik yaratmak amaciyla üniversite toplum isbirliginin gelistirilmesi ve sürdürülmesi için önemli bir adim olmustur” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —