Deprem nedeniyle bosaltilan Bergama Belediye binasi için karar, bu ay sonunda verilecek

Izmir depremi ardindan hasar gören ve bosaltilan Bergama Belediyesi Hizmet Binasi için güçlendirme veya yeniden yapilmasi yönünde karar verilebilmesi çalismalarinda son asamaya gelindi.

Çevre 12.08.2022 17:00:17 0
Deprem nedeniyle bosaltilan Bergama Belediye binasi için karar, bu ay sonunda verilecek

Izmir depremi ardindan hasar gören ve bosaltilan Bergama Belediyesi Hizmet Binasi için güçlendirme veya yeniden yapilmasi yönünde karar verilebilmesi çalismalarinda son asamaya gelindi.

BINANIN TEK SAHIBI BELEDIYE DEGIL

Binanin tamaminin belediyeye ait olmadigina isaret eden Baskan Kostu, “40 bagimsiz bölümden 11’inin sahibi Bergama Belediyesi. Geri kalan 29 bagimsiz bölümden 19’u esnaflarimiza, 8’i Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne 1’i Elektrik Kurumu’na ve 1 bagimsiz bölümü Halk Bankasi’na ait. Hal böyle olunca binanin tamamina ne olacagina hep birlikte karar verilecek” dedi. Konu ile ilgili bir açiklama yapan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Belediye Hizmet Binasi'nin toplam 40 bagimsiz bölümden olustuguna, kamuoyunda binanin tek sahibinin Bergama Belediyesi olarak gösterilmesine ve farkli söylemlere itibar edilmemesi gerektigine dikkat çekti.

HASAR GÖREN BIR BINADA DURAMAZDIK, KAMU SORUMLULUGU BUNU GEREKTIRIR

Binanin Izmir depremi nedeniyle zarar gördügünü ve rapor ile de bu zararin tüm yönleri ile ortaya kondugunu yaptigi açiklamada hatirlatan Baskan Kostu, "Hasar durumu ortaya çikinca bir kamu kurumu olan Belediye’yi tasimak zorunda kaldik. Bizim aldigimiz karar sadece binanin belediyeye ait olan bagimsiz bölümleri içindi. Ve kamu sorumlulugu bunu gerektiriyordu” dedi.

Bina için Kat Mülkiyeti Kanuna göre; Kat Malikleri Yönetimi olustuguna açiklamasinda yer veren Baskan Kostu, “Bu yönetim yaptigi toplantilarla binanin güçlendirilmesi veya yeniden yapilmasi konusunda çalismalarina basladi. Bu çalismalar kapsaminda güçlendirme veya yeniden yapilmasi asamalari için yaklasik maliyetinin ne olacagi konusunda Kat Malikleri Yönetimi, özel bir firma ile anlasti. Firma çalismasini tamamlamak üzere. Binanin güçlendirme veya yeniden yapilmasi yaklasik maliyet hesaplari bu ay sonu itibariyle raporla Kat Malikleri Yönetimi’ne sunulacak. Tüm bu asamalarda biz de belediye olarak teknik destegimizi verdik. Vermeye devam ediyoruz" dedi.

BELEDIYE OLARAK BIZ DE KAT MALIKLERI YÖNETIMINE KARARIMIZI BILDIRECEGIZ

Yaklasik maliyet hesaplarinin gelmesinin ardindan güçlendirme veya yeniden yapilmasi faaliyetine belediyenin de bir karar verecegine isaret eden Baskan Kostu, “Biz de kararimizi Kat Malikleri Yönetimi’ne bildirecegiz. Yönetimin alacagi karar dogrultusunda belediye olarak bizde diger kat malikleri gibi üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirecegiz" dedi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °